Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Αντιμετωπίζοντας το bullying στον εργασιακό χώρο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η εργασία μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή ικανοποίησης και ευχαρίστησης, ακόμα κι αν συνοδεύεται από κούραση. Μερικές φορές όμως αισθανόμαστε πως η εργασία μας πραγματικά μας αποστραγγίζει συναισθηματικά εξαιτίας του bullying που μπορεί να βιώνουμε.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, 1 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι έχουν υποστεί bullying στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό εξαπλώνεται µε γρήγορους ρυθµούς λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Παρόλη τη σοβαρότητα του φαινομένου, όμως, συχνά η ανάγκη διατήρησης μιας θέσης τίθεται σε προτεραιότητα, παραμερίζοντας την ψυχική και σωματική υγεία ενός ανθρώπου. Όμως, το άτομο που υφίσταται bullying στην πραγματικότητα έχει περισσότερο χώρο για ελιγμούς από ότι συνειδητοποιεί.

Στο σεμινάριο αυτό, αρχικά θα συζητήσουμε για το bullying στον εργασιακό χώρο και τις επιπτώσεις του και στη συνέχεια θα δούμε τι μπορεί κάποιος να κάνει για να το αντιμετωπίσει. Ποιες ικανότητες προστασίας υπάρχουν όταν ένα άτομο κριτικάρεται άδικα, πιέζεται ή «χρησιμοποιείται»; Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: 30 ευρώ. Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 25
Ολιγομελή τμήματα
Παρέχονται βεβαίωση παρακολούθησης και υλικό σημειώσεων

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.