Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Καλλιέργεια κριτικής σκέψης...με εργαλείο τα διαθεματικά σχέδια εργασίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Τζένια Νικολοπούλου, M.Ed., Eκπαιδευτικός Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΙ καθώς και σε καθηγητές/ δασκάλους/ φοιτητές που δεν εργάζονται στο ΕΕΙ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης /ανάπτυξης των εκπαιδευτικών το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα, (Κολλέγιο Αθηνών –Κολλέγιο Ψυχικού) προσφέρει το πρόγραμμα “Teachers Training Teachers”, σειρά μαθημάτων, διάρκειας δύο ή τριών διδακτικών περιόδων, με πρακτικό χαρακτήρα και άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα σχέδια εργασίας αποτελούν μεθοδευμένες συλλογικές μορφές δράσεων με σαφείς στόχους και συγκεκριμένο αντικείμενο ενασχόλησης των μαθητών. Αποσκοπούν στην πολυεπίπεδη διασύνδεση της σχολικής γνώσης με αυθεντικές καταστάσεις της καθημερινής ζωής και την ανάληψη κοινωνικής δράσης από τους μαθητές ώστε να είναι ικανοί να διαχειρίζονται βιωματικά τη γνώση, αξιοποιώντας την προσέγγισή της από διαφορετικές οπτικές γωνίες (Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών, Τόμος Α΄).

Κριτική σκέψη είναι η νοητική και συναισθηματική λειτουργία κατά την οποία το άτομο αξιολογεί την αξιοπιστία των πληροφοριών και αποφασίζει τι να σκεφτεί ή τι να κάνει μέσω συλλογισμών που γίνονται με βάση όλα τα δυνατά στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. (Caren Hollowell, Gwen Dewar, Ph.DAmerican Philosophical Association, Dan Curland)

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν βιωματικά σχέδια εργασίας για τη Β΄Δημοτικού: «Συμβιώνοντας με τα ζωάκια γύρω μας» και «Η συνοικία μας η Χωχαρούπα». Θα αναλυθούν οι έννοιες διαθεματικό σχέδιο εργασίας και κριτική σκέψη και θα παρουσιαστούν ενδεικτικές εργασίες και κριτήρια αξιολόγησης. Επίσης θα γίνει βιωματικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν το δικό τους διαθεματικό σχέδιο εργασίας.  

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.