Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΓΕΝΕΟΓΡΑΜΜΑ & ART-THERAPY: Ένα μέσο για να κατανοήσουμε τη δομή της οικογένειας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Μ.Α., ΑrTpsy, ECPh., Ψυχολόγος - Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια .
Η Νιζέττα Αναγνωστοπούλου είναι Ψυχολόγος-Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και ιδρυτικό μέλος του ΚΤΨ. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Τετραετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία. Εργάζεται ως Ψυχολόγος και ως ψυχοθεραπεύτρια μέσω εικαστικής έκφρασης, με άτομα, ομάδες, ζευγάρια κ.λπ. και είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια θεραπευτών μέσω εικαστικής έκφρασης. Είναι πλήρες μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) και της Ευρωπαικής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (ΕΑΡ) και κάτοχος του Ευρωπαïκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Γενεόγραμμα είναι μια μορφή οικογενειακού δένδρου το οποίο καταγράφει πληροφορίες που αφορούν τα μέλη της οικογένειας τουλάxιστον για τρεις γενιές πίσω. Τα στοιxεία για την οικογένεια μας δίνονται με τέτοιο "αναπαραστατικό" τρόπο, ώστε να προσφέρουν ένα πλούσιο σύμπλεγμα από ενότητες -gestalts- καθώς και μια πλούσια πηγή υποθέσεων στο πως ένα προσωπικό πρόβλημα, μπορεί να συνδέεται με την οικογενειακή δομή και πως αυτά αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται στη διάρκεια του χρόνου. Η Τέxνη, εξάλλου, καταγράφει πληροφορίες μέσα από τη συμβολική δύναμη των εικόνων, προωθώντας μη συνειδητοποιημένη γνώση στη συνείδηση.

Για να κατανοήσουμε το παραπάνω θέμα, θα το προσεγγίσουμε μέσα από δύο σημασιολογικά συμβολικά επίπεδα: του γενεογράμματος και των εικόνων. 

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 28/11/2015 & Κυριακή 29/11/2015
Ώρες: 10:00 - 16:30
Κόστος: 100€
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 10
 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.