Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
DES - Dietschi Educational Services
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη, MSc.
Oικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια & ψυχοθεραπεύτρια ομάδας. Ιδρύτρια του Χώρου Προσωπικής Ανάπτυξης: Ανοιχτό Σχολείο και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Μεγάλο μέρος της δουλειάς της έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών και την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων στην εκπαίδευση.
Γιάννης Παναγόπουλος
Life Coach και εκπαιδευτής ενηλίκων. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στη συστημική θεραπεία ομάδας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και εργάζεται εκπαιδευτικά και θεραπευτικά τόσο με ομάδες όσο και ατομικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλους τους εκπαιδευτικούς (όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων), παιδαγωγούς, φοιτητές και σε όλους όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στις δυναμικές ομάδων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμμετέχεις και στις δυναμικές που αναπτύσσονται μέσα την τάξη, ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Είναι οι γνωστές μας δυναμικές που άλλοτε λειτουργούν προς όφελος της μάθησης και άλλες φορές μοιάζει να την εμποδίζουν. Σε αυτό το εργαστήριο θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε...’’ πίσω από τις καμερες’’. Αφού πάρουμε μια καλή γεύση του τί σημαίνει δυναμική ομάδας, θα προσεγγίσουμε έναν έναν τους ξεχωριστούς ρόλους που συναντάμε στις ομάδες για να τους κατανοήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τί σημαίνει και πώς επηρεάζει τη δυναμική της ομάδας η κάθε μία συμπεριφορά των μελών-μαθητών. Έπειτα, μέσα από αυτήν την κατανόηση, θα ψηλαφίσουμε τρόπους να αξιοποιούμε τη δυναμική προς όφελος του τελικού μας στόχου. Προς όφελος της μάθησης. 

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 3 ώρες
Δήλωσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά έως 26 Αυγούστου 2015 ή στην γραμματεία της έκθεσης Autumn ’15 International Publishers Exhibition
Κόστος συμμετοχής: 30€
Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:
• Συμμετοχή στο σεμινάριο
• Βεβαίωση παρακολούθησης
• Καφέ και σνακ στο διάλειμμα 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.