Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Όσπρια και Χορτοδοτικά

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ο Δρ. Ιωάννης Μυλωνάς είναι είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών (PhD) της κατεύθυνσης Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, Αγροκομίας και Ζιζανιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) και πτυχίου γεωπόνου (BSc) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με 6ετή εμπειρία στη συμβουλευτική καλλιεργειών για ολοκληρωμένη φυτοπροστασία σε δενδρώδεις και ετήσιες καλλιέργειες. Έχει εργασθεί ως μεταδιδάκτορας-ερευνητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) σε πρόγραμμα βελτίωσης της φακής και έχει 7ετή διδακτική εμπειρία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε 3 ερευνητικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και 4 ερευνητικά προγράμματα του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. με ευρύτερα αντικείμενο στη φυτική παραγωγή και έχει 8 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με αντικείμενο την αξιοποίηση εισροών και τη βελτίωση και πάνω από 60 εργασίες σε σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει εμπειρία 15 ετών, εργαζόμενος ως αγρότης σε καλλιέργειες βίκου, κριθαριού, καλαμποκιού, σιταριού, κριθαριού, βρώμης, βίκου, βαμβακιού και ζαχαρότευτλων.

Σε ποιους απευθύνεται

- Ερασιτέχνες παραγωγούς
- Γεωπόνους
- Νέους επιχειρηματίες
- Και σε κάθε ενδιαφερόμενο

Περιγραφή σεμιναρίου

Στόχος του προγράμματος είναι να παρουσιαστούν οι σημαντικότερες καλλιέργειες οσπρίων (καρποδοτικών ψυχανθών για ανθρώπινη κατανάλωση) και των χορτοδοτικών ψυχανθών που προορίζονται για ζωοτροφή. Τα ψυχανθή αποτελούν μια κατηγορία φυτών που εξοικονομούν άζωτο, παράγουν πρωτεϊνούχους σπόρους με υψηλή διατροφική αξία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποτελούν από τα βασικά στοιχεία της Μεσογειακής Διατροφής. Η καλλιέργεια τους βελτιώνει τη γονιμότητα του εδάφους και αποτελεί αντικείμενο έρευνας στην ΕΕ και προωθείται από τη νέα ΚΑΠ.
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα είδη και οι βέλτιστες καλλιεργητικές τεχνικές. Θα γίνει ανάλυση των πλεονεκτημάτων των ψυχανθών για την παραγωγικότητα των εδαφών, θα δοθούν γνώσεις για και την πολλαπλή αξιοποίηση τους (πηγή πρωτεΐνης για άνθρωπο και ζώα, αξία για την διαχείριση των θρεπτικών στοιχείων) και μέσα σε συστήματα αμειψισποράς. Θα δοθούν βασικά στοιχεία για την οικονομική απόδοση της κάθε καλλιέργειας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση
- Να έχουν τη γνώση για τις βέλτιστες καλλιεργητικές τεχνικές για τη καλλιέργεια οσπρίων και χορτοδοτικών ψυχανθών
- Να γνωρίζουν την αξιοποίηση τους για την άυξηση της γονιμότητας του εδάφους σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες καλλιέργειες
- Να γνωρίζουν στοιχεία για την οικονομική απόδση των συγκεκριμένων καλλιεργειών

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου : 28 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 260 € κατ΄άτομο το οποίο περιλαμβάνει CD με τις σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της ΑΓΣ
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.