Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Τεχνολογία Αλιευμάτων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ο Νίκος Χατζηλίας είναι Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα «MSc Food Egineering» από το U.C.Davis. Είναι τεχνικός σύμβουλος σε βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανικός σχεδιαστής για προϊόντα και γραμμών παραγωγής τροφίμων. Επίσης αναπτύσσει νέα καινοτόμα προϊόντα για βιομηχανίες και επιχειρήσεις τροφίμων. Ακόμα διδάσκει στο Perrotis College και είναι μέντορας του Γραφείου Μελετών και Συμβουλευτικής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.
Ο Νίκος Γκιζγκής κατέχει Πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακό στον Έλεγχο Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ειδικεύεται σε Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, νομοθεσία για τα τρόφιμα και τις διαδικασίες αδειοδότησης για νέες μονάδες. Συνεργάζεται ως Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας στον τομέα των τροφίμων σε επιχειρήσεις όπως γαλακτοκομεία, οινοποιεία, εταιρείες με ελιές, στην παραγωγή κονσερβών, εμφιάλωσης νερού και παραγωγής ζύμης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αδειοδότηση νέων προϊόντων, διαχείριση απόβλητων της βιομηχανίας τροφίμων και διατροφική ανάλυση των τροφίμων. Διδάσκει στο Κολέγιο Περρωτής και στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.
Ο Ευγένιος Κατσανίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Σπούδασε στο Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και αποφοίτησε το 1992 από την Κατεύθυνση Γεωργικών Βιομηχανιών, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο με ερευνητική υποτροφία στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστήμιου της Μιννεσότα, ΗΠΑ από όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc.) το 1995 και διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) το 2000. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος για διάφορες εταιρίες τροφίμων. Από το 1999 έως το 2001 εργάστηκε στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας Pillsbury (Μιννεάπολη, Μιννεσότα, ΗΠΑ). Παράλληλα, δίδαξε ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό (βάση του Π.Δ. 407/80) στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθώς και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Τεχν. Τροφίμων και Διατροφής του ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης. Το 2005 διορίστηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων – Τεχνολογία Αλιευμάτων».

Σε ποιους απευθύνεται

- Τεχνολόγους τροφίμων που θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στην παραγωγική.
- Νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον κλάδο.
- Επαγγελματίες του κλάδου
- Σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αναπτύξει τις γνώσεις του

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με την αλιεία, υδατοκαλλιέργεια και μεταποίηση, επεξεργασία και συντήρηση αλιευμάτων. Παρουσιάζει τις τάσεις της αγοράς, τους τρόπους ανάπτυξης νέων προϊόντων, τις αδειοδοτήσεις και το σχεδιασμό χώρων παραγωγής. Επιπλέον ενημερώνει για τους τρόπους επεξεργασίας, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης παραπροϊόντων.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση
- Να διακρίνουν τα αλιεύματα.
- Να γνωρίζουν τη μορφολογία των ιχθύων .
- Να συντηρούν τα ιχθυρά και να προλαμβάνουν τις αλλοιώσεις
- Να αξιολογούν τη φρεσκότητα των αλιευμάτων.
- Να κατανοούν τη νομοθεσία που διέπει τον κλάδο
- Να χρησιμοποιούν μεθόδους κατάψυξης και απόψυξης
- Να κονσερβοποιούν αλιεύματα
- Να τηρούν το ΗΑCCP , ISO
- Να γνωρίζουν τρόπους αξιοποίησης των αποβλήτων και την αξιοποίηση αυτών
- Να αντιλαμβάνονται τις τάσεις της αγοράς
- Να εξοικειωθούν με την εφοδιαστική αλυσίδα

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου: 30 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 330 € κατ΄ άτομο που περιλαμβάνει σημειώσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στο εργαστήριο τεχνολογίας τροφίμων της ΑΓΣ
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.