Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΓΓΡΑΨΟΥΜΕ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ (Συγγραφέας, Σκηνοθέτης & Θεατρολόγος)

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές παιδαγωγικών, θεατρολόγους, ηθοποιούς κ.λπ. και σε όσους επιθυμούν να δουλέψουν τη δημιουργική γραφή και το στήσιμο μίας θεατρικής παράστασης, με αφορμή ένα βιβλίο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Με αφορμή το βιβλίο «Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά»

«Η έμπνευση δεν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ποιητής αλλά η κατάσταση στην οποία ο ποιητής ελπίζει να θέσει τον αναγνώστη» είχε πει ο μεγάλος Γάλλος ποιητής Πολ Βαλερύ. Μέσω της δημιουργικής ανάγνωσης του μυθιστορήματος «Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο» θα προσπαθήσουμε να εμπνευστούμε και να συγγράψουμε τα δικά μας κείμενα και τελικά ένα συλλογικό κείμενο, αφορμή-καμβά για μια θεατρική παράσταση. Στόχος δεν είναι η δραματοποίηση του βιβλίου αλλά η ανίχνευση του όποιου συγκινησιακού αντικρίσματος μπορεί να προκαλεί στο μαθητή η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου και η μετουσίωσή του σε πρωτότυπη δημιουργία. Καθώς και το κατά πόσο από την προσωπική έκφραση κι έκθεση μπορούμε να περάσουμε στο στάδιο όπου δουλεύοντας συλλογικά καταλήγουμε σε ένα κείμενο στο οποίο είμαστε όλοι συνδημιουργοί από την αρχή ως το τέλος.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Κόστος Συμμετοχής

20€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.