Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ (ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ (Συγγραφέας - Αφηγήτρια παραμυθιών)

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς και φοιτητές στον τομέα της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας, σε γονείς και σε όσους ελκύονται από το βαθύτερο νόημα των παραμυθιών και τους τρόπους αφήγησής τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τι είναι παραμύθι; Τι είναι παραμυθάς; Η αφήγηση είναι τέχνη; Με ποιους τρόπους τα μαγικά παραμύθια (μάς) μεγαλώνουν; Μια εφ' όλης της ύλης προσέγγιση των λαϊκών παραμυθιών: τι είναι; από πού έρχονται; με ποιους τρόπους διδάσκουν χωρίς ίχνος διδαχής; με ποιους τρόπους παρηγορούν, ενισχύουν και ωθούν στην αυτονομία και στη γνώση του εαυτού;

Μέσα από παραδείγματα μαγικών παραμυθιών, θα δούμε ότι παρότι μοιάζουν ανώδυνα, αφελή, άτεχνα, αποτελούν τις ρίζες της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ένα πανάρχαιο μέσο μύησης στην ενηλικίωση. Θα γίνει αναλυτική συμβολική ερμηνεία της σκιαθίτικης παραλλαγής του «Καημού» (ΑΤ 710) και η ημερίδα θα κλείσει με προτάσεις αφηγηματικής προσέγγισης του «Καημού» και ενδεχομένως των παραμυθιών που θα θελήσουν να αφηγηθούν κάποιοι από τους συμμετέχοντες.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Κόστος Συμμετοχής

20€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.