Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 14001:2015

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO/Haccp/OHSAS

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όλα τα στελέχη Επιχειρήσεων/Οργανισμών, επαγγελματίες, συμβούλους και προσωπικό που εμπλέκεται στην καθιέρωση, τεκμηρίωση, εφαρμογή και διατήρηση ΣΠΔ σύμφωνα με το ISO 14001, αλλά και σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς επιθεωρητές.

Σκοπός

Ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κατανοήσουν τις αλλαγές της νέας έκδοσης, να τις υιοθετήσουν και να τις εφαρμόσουν σε ΣΠΔ, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση τους από την παλαιότερη έκδοση του προτύπου στην νεότερη.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η νέα έκδοση του ISO 14001:2015 εισάγει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του ISO14001:2004 και αναμένεται ότι θα επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, έχει σχεδιαστεί με στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με:

1. Τη δομή και το σκοπό του Annex SL, τους νέους ορισμούς και τη σχέση μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων, το Πλαίσιο Λειτουργίας, το πεδίο εφαρμογής καθώς και το Λειτουργικό Περιβάλλον που σχετίζεται με το ΣΠΔ της Επιχείρησης
2. Πως έχουν διαφοροποιηθεί οι απαιτήσεις για την εμπλοκή της Διοίκησης (Ηγεσία) και ο σχεδιασμός των επιθεωρήσεων με την υιοθέτηση της δομής του Annex SL και πως κατανοούνται οι έννοιες «απειλές» και «ευκαιρίες»
3. Πως επηρεάζονται οι απαιτήσεις για τις υποστηρικτικές και λειτουργικές διεργασίες, καθώς και οι απαιτήσεις για την τεκμηρίωση
4. Πως οι αλλαγές επηρεάζουν την επιθεώρηση και τις απαιτούμενες ικανότητες των επιθεωρητών και ειδικά σε σχέση με: τα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα, το πεδίο εφαρμογής, τις διεργασίες του ΣΠΔ και την αλληλεπίδρασή τους, την Ανώτατη Διοίκηση με την Ηγεσία, την διακινδύνευση και τις ευκαιρίες που αφορούν στα περιβαλλοντικά θέματα και στο πλαίσιο του οργανισμού, τη φιλοσοφία του κύκλου ζωής προϊόντων/υπηρεσιών, τη διαχείριση των διεργασιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανατίθενται σε τρίτους, τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την παρακολούθηση και μέτρηση, καθώς και τη βελτίωση.
Για τη συμμετοχή απαιτείται εξοικείωση με τις απαιτήσεις του προτύπου (της τρέχουσας ή παλαιότερης έκδοσης).

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση TÜV ACADEMY.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.