14/05/2019

Ημερίδα με θέμα «Exiting from the Crisis: The Czech Republic's "Rules of Thumb" as an Example for Greece», από το NYC και την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Προπτυχιακά

Ημερίδα με θέμα «Exiting from the Crisis: The Czech Republic's "Rules of Thumb" as an Example for Greece», με κεντρικούς ομιλητές τον Ιωάννη Μουρμούρα, Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Radek Spicar, Διεθνούς Φήμης
Τσέχο Οικονομολόγο από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο NYC
και την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, η Ημερίδα με θέμα «Exiting from the Crisis: The Czech Republic's "Rules of Thumb" as an Example for Greece», η οποία έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη.

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από το New York College Athens & το University of New York in Prague (UNYP), μέλη του ίδιου εκπαιδευτικού Ομίλου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα, έδωσαν το παρόν ως Κεντρικοί Ομιλητές, ο Ιωάννης Μουρμούρας, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Radek Spicar, Διεθνούς Φήμης Τσέχος Οικονομολόγος.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Χρήστος Διαμαντόπουλος, ενώ την Εκδήλωση χαιρέτισε ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κος Γιαν Μπόντυ  (Mr Jan Bondy), και ο Πρύτανης του New York College, Καθηγητής, Δημήτρης Μπουραντάς.

Στην κεντρική του Ομιλία ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κος Ιωάννης Μουρμούρας, προχώρησε σε μία εκτενή ανάλυση του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος , φτάνοντας στην περίπτωση της Ελλάδας την οποία ανέλυσε με λόγια μεστά και κατανοητά, μιλώντας με επιχειρήματα για τα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη.

Ακολούθησε ο διεθνούς φήμης Οικονομολόγος Radek Spicar, ο οποίος μίλησε για την Τσεχία, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και περιπτώσεις, κάνοντας λόγο για το ανθρώπινο δυναμικό και εστιάζοντας στο χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση των αλλαγών. Ο κος Spicar καθήλωσε με τις απόψεις του το κοινό, το  οποίο ζήτησε να ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις με τον ίδιο ομιλητή.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, μέσα από τις οποίες φάνηκε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα της Εκδήλωσης.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση των διοργανωτών να συνεχίσουν τις τόσο επιτυχημένες δράσεις σε σχετικές θεματικές.

Δείτε όλη την εκδήλωση εδώ!

 

 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.