03/09/2018

Σεμινάριο 510 ωρών στην Ειδική Αγωγή από την Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ

Σεμινάρια

Η Β’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 10ου Ετήσιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου διάρκειας 510 ωρών με θέμα: Κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
 
Το Σεμινάριο αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με το άρθ. 46 του Ν. 4465/2017 μοριοδοτεί εκπαιδευτικούς για ένταξη σε επικουρικούς πίνακες στην Ειδική Αγωγή.
 
Το Σεμινάριο περιλαμβάνει:
• Κατάρτιση και εξειδίκευση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων με βιωματικές ασκήσεις, μελέτες περίπτωσης, παιχνίδι ρόλων, video προβολές και άλλες ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων.
• Διαλέξεις και παρουσιάσεις παιδαγωγικών εργαλείων, όπως διαγνωστικά τεστ και υποστηρικτικά προγράμματα από τη σύγχρονη επικαιρότητα.
• Πρακτική εξάσκηση σε δημόσιους φορείς και σχολικές μονάδες Ειδικής και Γενικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).
• Εκπαίδευση στο Σχεδιασμό Προγραμμάτων Παρέμβασης και Υποστήριξης με ειδική θεματολογία και σε Μελέτες Περίπτωσης με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.
 
Ενδεικτική θεματολογία: 
Μαθησιακές Δυσκολίες, Αυτισμός, Παράλληλη Στήριξη, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Προβλήματα Λόγου και Ομιλίας, Νοητική Υστέρηση, Πρώιμη Παρέμβαση & Σχολική Ετοιμότητα, Κινητικές Αναπηρίες κ.ά.
 
Το Σεμινάριο ξεκινάει στις 29 Σεπτεμβρίου και λήγει τον Μάρτιο του 2019.
 
*Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2018.
 

 

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας