26/07/2018

Οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ γράφουν για τον «Ηλεκτρονικό Δημοσιογράφο του Μέλλοντος»

ΙΕΚ

Ρεπορτάζ με θέμα τον «Ηλεκτρονικό Δημοσιογράφο του Μέλλοντος» έκαναν οι πρωτοετείς σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του οποίου αποδεικνύει έμπρακτα το υψηλό επίπεδο κατάρτισής τους και καθιστά τις σπουδές Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε θέση υπεροχής, συγκριτικά με άλλες σχολές Δημοσιογραφίας της χώρας μας!

Ακολουθεί, αυτοτελώς, το ρεπορτάζ των εκκολαπτόμενων δημοσιογράφων του κορυφαίου ΙΕΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη:

«Η δημοσιογραφία αλλάζει. Ίσως ξαναγεννιέται. Εμείς που ονειρευόμαστε να γίνουμε δημοσιογράφοι, σε τίποτα δεν θα μοιάζουμε με τους κορυφαίους του Τύπου των περασμένων χρόνων. Γιατί δεν τελείωσε μόνο η εποχή που τα ρεπορτάζ και τα άρθρα γράφονταν στο χαρτί με μολύβι και στυλό Bic ή στη γραφομηχανή, αλλά τελείωσε και η εποχή των μακροσκελών αναλύσεων στον υπολογιστή.

Η δημοσιογραφία τρέχει πια με την ταχύτητα του διαδικτύου, η πληροφορία μεταφέρεται σε χρόνο ρεκόρ μέσα από το laptop, το tablet ή το κινητό τηλέφωνο στα social media και από εκεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ο δημοσιογράφος μπορεί να "βρίσκεται" ταυτόχρονα σε διαφορετικές πόλεις, χώρες, ηπείρους.

Τα μυστικά αυτής, της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, μαθαίνουμε στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε οι δημοσιογράφοι του αύριο! Ξεκινάμε με τα μυστικά για τη σωστή αναζήτηση πληροφοριών μέσα από τον μαγικό κόσμο του ίντερνετ, συνεχίζουμε με την αξιοποίηση των επίσημων πηγών πληροφοριών, προχωράμε στην τεχνική της άμεσης ανάρτησης της είδησης από όπου κι αν βρισκόμαστε, σε sites και social media με τη συνοδεία της σωστής φωτογραφίας ή του video, που εμείς οι ίδιοι έχουμε τραβήξει!

Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ που κάναμε, λένε ότι στο υπουργείο Παιδείας αναζητούν τον τρόπο και τα μέσα για να αναπτύξουν τις ώρες διδασκαλίας της Ηλεκτρονικής Δημοσιογραφίας σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό, γιατί εμείς, η γενιά του internet που σπουδάζουμε δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ξέρουμε καλά ότι η σωστή και έγκυρη ενημέρωση είναι πλέον ηλεκτρονική».

Αυτόν τον Σεπτέμβριο κάνε κι εσύ την ΑΛΦΑ επιλογή για σπουδές Δημοσιογραφίας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Ηχοληψίας & Μουσικής Τεχνολογίας, Εικονοληψίας και Μοντάζ!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα νέα τμήματα Σεπτεμβρίου 2018:

·         ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
·         ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
·         ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
·         ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.