7/5/2018

Ομιλία με θέμα την Κακοποίηση & Παραμέληση Παιδιού από το Mediterranean College Θεσσαλονίκης

Σεμινάρια

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Ομιλία με θέμα: «Η υποκειμενικότητα στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση. Ποιος βοηθά ποιον;», την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ώρα 16:30-18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ (Εγνατία 2-4), 4ος όροφος.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ευάγγελος Παπουτσίδης, Ψυχολόγος, MA Psychoanalytic Studies, Diploma Psychodynamic Counselling, University of Essex, UK.

Κακοποίηση & παραμέληση παιδιών, αποτελεί το φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο ένας ή περισσότεροι ενήλικες που έχουν την ευθύνη της φροντίδας ενός παιδιού, προκαλούν ή επιτρέπουν να προκληθούν στο παιδί σωματικές κακώσεις, ή συνθήκες στέρησης σε τέτοιο βαθμό, ώστε συχνά να επιφέρουν σοβαρές διαταραχές σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής ή κοινωνικής μορφής.
Μέσα από την παρουσίαση μιας μελέτης περίπτωσης, θα συζητηθούν ζητήματα κακοποίησης και παραμέλησης, η συμβολή των πολιτών και της γειτονιάς, αλλά και η ενεργοποίηση του δικτύου των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ομιλία απευθύνεται σε ψυχολόγους & κοινωνικούς λειτουργούς, σε εκπαιδευτικούς & επαγγελματίες υγείας, σε φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και επαγγελμάτων υγείας, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.

Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ελλάδα (από το 1977) στην παροχή αυτόνομων πανεπιστημιακών προγραμμάτων Ψυχολογίας, η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College, παρουσιάζει ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στην Ψυχολογία & Συμβουλευτική:
MSc Counselling and Psychology in Educational Settings- Σχολική Ψυχολογία & Συμβουλευτική
MSc Applied Psychology: Health Psychology and Counselling- Ψυχολογία Υγείας & Συμβουλευτική
MSc Applied Psychology: Clinical Psychology and Counselling- Κλινική Ψυχολογία & Συμβουλευτική

Όλα τα προγράμματα σπουδών Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής – Ψυχοθεραπείας του Mediterranean College, προσφέρονται σε συνεργασία με το TOP50 Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of Derby, με ένα δίκτυο 85 συνεργαζόμενων φορέων, ΜΚΟ και κέντρων (για την εποπτευόμενη πρακτική άσκηση των φοιτητών) και με διδασκαλία κυρίως βιωματικού χαρακτήρα (παιχνίδια ρόλων, συμμετοχή σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης), δικαιώνοντας έτσι το γεγονός ότι η Σχολή Ψυχολογίας του 1ου Ιδιωτικού Αγγλόφωνου Κολεγίου στην Ελλάδα, βρίσκεται στην πρώτη επιλογή των ενδιαφερομένων, αφού καλύπτει ένα μεγάλο εύρος εξειδικεύσεων.

Ενημερωθείτε ΕΔΩ για όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College, καθώς και για τα πιστοποιημένα προγράμματα εξειδίκευσης και μετεκπαίδευσης του Τομέα Συμβουλευτικής του Mediterranean Professional Studies.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στο σύνδεσμο.

Info: Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4, τηλ.: 2310287779
medcollege@medcollege.edu.gr

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας