07/02/2018

Στον ΙΑΝΟ η «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» του καθηγητή Σοφοκλή ΞΥΝΗ

Εκπαιδευτικά Νέα

Από τα βιβλιοπωλεία IANOS άρχισε η κεντρική διάθεση (χονδρική και λιανική) τού πολύκροτου1 βιβλίου τού καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».
 
Το βιβλίο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» περιέχει 264 έγχρωμες σελίδες2, όπου γίνεται μία ανατομία τής παγκόσμιας αγοράς τής διεθνούς εκπαίδευσης: Βάσει πληθώρας στατιστικών εκπαιδευτικών δεδομένων τής UNESCO, τού ΟΟΣΑ και τής ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, το βιβλίο αναλύει τις ανθρωποροές τής φοιτητικής μετανάστευσης σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία σήμερα ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια φοιτητές που μεταναστεύουν για σπουδές στο εξωτερικό κάθε χρόνο και προβλέπεται να ανέλθουν σε 10 εκατομμύρια φοιτητές το 2030. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι αλλοδαποί φοιτητές που επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού για σπουδές μπορούν να ανέλθουν σταδιακά σε 90.000 φοιτητές ετησίως, με σημαντικά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία (πλέον των $3 δις τον χρόνο) και ακόμη σημαντικότερα πολιτισμικά και εθνικά οφέλη για τη σύγχρονη Ελλάδα, που ως “εν δυνάμει Πολιτισμική Υπερδύναμη” μπορεί να αναβαθμισθεί σε “ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ”, και μάλιστα σε “ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ”, εάν αξιοποιήσει τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα “ως διαλάμπον λίκνο τής Δημοκρατίας και τού Δυτικού Πολιτισμού, στο γεωστρατηγικό σταυροδρόμι τριών ηπείρων”.
 
Όπως αναγράφεται στο βιογραφικό παράρτημα τού βιβλίου, ο συγγραφέας, που είναι Φυσικός και Πολιτικός Μηχανικός, δίδαξε στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση ως καθηγητής Μηχανικής στη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ επί 30ετία (1976-2005) και παράλληλα στην Ιδιωτική Εκπαίδευση  σε φοιτητές Πολυτεχνείου, ως ιδρυτής τού ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Σ. ΞΥΝΗ, το οποίο υπήρξε θεμελιώδης φορέας τού 60ετούς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ (1957-2018). Έχει συγγράψει 11 βιβλία στούς τομείς Φυσικής, Μηχανικής και Εκπαίδευσης.  
 
Κατά το πρώτο εξάμηνο τού 2018, το βιβλίο «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»1 προσφέρεται από τα βιβλιοπωλεία IANOS με έκπτωση 36% (ήτοι €18 έναντι κανονικής τιμής €28). 

1 Ενδεικτικά ειδησεογραφικά video και άρθρα:

Προτεινόμενες σχολές

Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Διαβάστε επίσης
Εκπαιδευτικά Νέα