15/11/2017

Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Chef στη Θεσσαλονίκη από την ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ

Σεμινάρια

Η Γαστρονομία αποτελεί δείκτη πολιτιστικής παράδοσης και ταυτότητας. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο και στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όπου Εβραίοι, Βούλγαροι, Τούρκοι, Πόντιοι και Μικρασιάτες άφησαν την πολιτιστική τους παρακαταθήκη τόσο σε γαστρονομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικο-πολιτιστικό. Η τέχνη της Γαστρονομίας όμως, χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται και σε άλλους τομείς υιοθετώντας καινοτομίες, φαντασία και δημιουργικότητα.

Εντασσόμενη στα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση σε συνδυασμό με υψηλές απολαβές, η Μαγειρική παρουσιάζει ανάγκη για εξειδίκευση και κατοχή πολλαπλών ικανοτήτων. Την ανάγκη αυτή κατάφερε εδώ και δεκαετίες να καλύψει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ με το πρόγραμμά εξειδίκευσης για τη Μαγειρική-Chef. Το πρόγραμμα αυτό, δεδομένου του ότι απευθύνεται τόσο σε αποφοίτους ή μαθητές Λυκείου, σπουδαστές/αποφοίτους Μαγειρικής ή Ζαχαροπλαστικής, επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν να εξειδικευτούν και σε νέους τομείς της μαγειρικής, παρουσιάζει μεγάλη ευελιξία, ανταγωνιστικά δίδακτρα, καθώς και δυνατότητες άμεσης δικτύωσης στην αγορά.

Οι σπουδαστές, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου και ηλικίας,  ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα Μαγειρική-Chef είναι σε θέση να αναλάβουν την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, τη δημιουργία μενού, τον έλεγχο της ποιότητας των Α’ υλών, την κοστολόγηση νέων πιάτων καθώς και την παρασκευή τόσο εγχώριας όσο και διεθνούς κουζίνας. Οι δυνατότητες αυτές τους καθιστούν ικανούς να εργαστούν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, κρουαζιερόπλοια, εταιρείες catering, εταιρείες τροφίμων κ.α.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολύπλευρης κατάρτισής των σπουδαστών μέσα από διδακτικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων. Οι ενότητες περιλαμβάνουν θεματικές όπως:

• Σύνθεση μενού
• Διεθνής κουζίνα
• Τεμαχισμός κρεάτων
• Ιταλική κουζίνα
• Μεσογειακή κουζίνα
• Κοστολόγηση μενού
• Έλεγχος εμπορευμάτων
• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
• Τεχνικές εγκαταστάσεων
• Υγιεινή & Ασφάλεια
• Οργάνωση Catering
• Αγγλική ορολογία

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, χρόνια τώρα παρέχει τα πιο εξειδικευμένα, καινοτόμα και πιστοποιημένα προγράμματα στη Θεσσαλονίκη. Το άριστα εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό του, η υψηλής ποιότητας κατάρτιση, η δυνατότητα συμμετοχής του σε διαγωνισμούς, σεμινάρια ημερίδες και εκθέσεις δίπλα σε επαγγελματίες του χώρου καθώς και η Διεθνώς Αναγνωρισμένη Βρετανική Πιστοποίηση NCFE που παρέχει, το έχουν αναγάγει στον πιο επιτυχημένο εκπαιδευτικό φορέα στον τομέα κατάρτισης και εξειδίκευσης σπουδαστών. Κοντά στους ειδικούς της κατάρτισης λοιπόν, επιτυγχάνεται γρήγορη εξειδίκευση και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, το βασικότερο για κάθε σπουδαστή.

Για  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 «ΑΛΦΑ Επιλογή»
Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310552406

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας