20/10/2017

ΙΕΚ ΑΛΦΑ & Mediterranean College στηρίζουν το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής

ΙΕΚ

ΙΕΚ ΑΛΦΑ & Mediterranean College στηρίζουν το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής για την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς

Το πρωτάθλημα Λουκάς Μπισταράκης διεξήχθη στον Άλιμο, υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας, αλλά και κορυφαίων Διεθνών Οργανισμών

Στη διάδοση του μηνύματος της προστασίας της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς, αλλά και της ευγενούς άμιλλας, συνέβαλαν οι εκπαιδευτικοί φορείς ΙΕΚ ΑΛΦΑ & MEDΙTERRANEAN COLLEGE, στηρίζοντας ως αποκλειστικοί Χορηγοί Εκπαίδευσης το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής.

Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής «Λουκάς Μπισταράκης» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Ε.Ο.ΥΔΑ*(Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας & Αθλητικής Αλιείας), υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας, καθώς και οργανισμών διεθνούς κύρους, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς.

«Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, είπε πρόσφατα ότι η ιστορία γράφεται από τους παρόντες. Ας γράψουμε λοιπόν σήμερα, μια νέα σελίδα στην ιστορία της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Περισσότεροι από 100 αθλοσώστες (αθλητές Ναυαγοσωστικής), ηλικίας 8-77 ετών, αγωνίστηκαν με τα χρώματα 15 αθλητικών συλλόγων. Το πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 αγωνίσματα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής σε πισίνα και θάλασσα και τον Θαλασσώνιο (κολύμβηση 15' άνευ συναγωνισμού,όπου απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες).

Η διοργάνωση πλαισιώθηκε από χαιρετισμούς και συνεντεύξεις εκπρόσωπων των οργανισμών που στηρίζουν το πρωτάθλημα, παρέλαση, όρκο αθλητών, ενός λεπτού σιγή για όσους έχασαν τη ζωή τους στο νερό, τη δωρεάν εκπαιδευτική δράση για παιδιά «Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής», γλυπτά στην άμμο από την εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα, ορχηστρικές μελωδίες από τη Bandadel Sol, καθώς και έκθεση φωτογραφιών του Βασίλη Κουτρουμάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Επιπλέον, απονεμήθηκαν Βραβεία «Ευ Αγωνίζεσθαι» σε όλους τους συμμετέχοντες που επέδειξαν πρακτικές ευγενούς άμιλλας.

Φετινοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι που βραβεύτηκαν:
- ο «πατέρας» της επαγγελματικής Ελληνικής ναυαγοσωστικής Λουκάς Μπισταράκης
- ο Επίτιμος Ισόβιος Πρόεδρος του International Life Saving Federation Europe, Dr. Klaus Wilkens, που παρέλαβε βραβείο της Ε.Ο.Υ.Δ.Α, καθώς και το «J.Harold Martin Award 2017» του International SwimmingHall of Fame.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας, των Δήμων Αλίμου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, καθώς και κορυφαίων οργανισμών και συλλόγων:

Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, Princess Charlene of Monaco Foundation, International Water Safety Foundation, Safe Water Sports, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Η δράση για παιδιά «Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής» είχε επιπλέον, την αιγίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) και του «A Chance for Children Foundation»,που ίδρυσε ο σκηνοθέτης του «Baywatch», GregBonann.

Χορηγοί και υποστηρικτές του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ναυαγοσωστικής ήταν οι: Βίκος Ζαγοροχώρια, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, MEDITERRANEAN COLLEGE, Apnea, Odyssey Athens, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής.

*H Ε.Ο.Υ.Δ.Α., είναι αναγνωρισμένη αθλητική ομοσπονδία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καλλιεργεί την αθλητική Nαυαγοσωστική στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

Διαβάστε επίσης