9/10/2017

ΙΕΚ ΑΛΦΑ και NCFE ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων!

ΙΕΚ

Πρώτο το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στην αναβάθμιση των διπλωμάτων ειδίκευσης γνωρίζει να διαλέγει έμπιστους και αξιόπιστους συνεργάτες.

Ετησίως αποφοιτούν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση εκατομμύρια μαθητές οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν στα 18 τους χρόνια το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς μέσω των πανελληνίων εξετάσεων εισχωρούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ άλλοι ακολουθούν το μονοπάτι της ειδίκευσης σε τεχνικά επαγγέλματα, στοχεύοντας όλοι τους να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Το ζητούμενο, λοιπόν, για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων είναι η διαφοροποίηση από το πλήθος.

Στο ζητούμενο αυτό έρχεται το ΙΕΚ ΑΛΦΑ να πρωτοτυπήσει, επικυρώνοντας συμφωνίες με Διεθνώς Αναγνωρισμένους Φορείς Πιστοποίησης Προσόντων. Ο λόγος γίνεται για το NCFE, έναν Παγκοσμίως Αναγνωρισμένο Βρετανικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων, που αναβαθμίζει το πτυχίο όλων των τομέων σπουδών.

Γιατί όμως ένας σπουδαστής χρειάζεται την πιστοποίηση αυτή; Κάθε κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης μπορεί να αναζητήσει εργασία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως όχι παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει καθώς τα κρατικά πτυχία αναγνωρίζονται από τον κρατικό φορέα που τα εκδίδει και αντιστοίχως από την Ένωση στην οποία ανήκει το κράτος αυτό. Το NCFE, λοιπόν, όντας ένα δίπλωμα εξειδίκευσης που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, παρέχει στους καταρτισμένους σπουδαστές τα προσόντα για αναζήτηση εργασίας διεθνώς αλλά και για περαιτέρω σπουδές σε όλον τον κόσμο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του πιστοποιητικού αυτού είναι πως αποτελεί ένα σκαλοπάτι στο πτυχίο του καταρτισμένου, διαφοροποιώντας τον από τους υπόλοιπους αποφοίτους. Το πλεονέκτημα αυτό υφίσταται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, επιτρέποντας στον πτυχιούχο να διεκδικήσει ανώτερες θέσεις, πιο στοχευμένες σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας. Για παράδειγμα, ένας σπουδαστής μαγειρικής αποφοιτά ως τεχνικός μαγειρικής τέχνης. Έχοντας παρακολουθήσει όμως, τα σεμινάρια του NCFE και πληρώντας τα κριτήρια για την απόκτηση της πιστοποίησης, ανεβάζει το επίπεδο του διπλώματός του σε executive chef ανοίγοντάς του τις πόρτες για πιο εξεζητημένες συνεργασίες.

Στόχος του ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι να εξασφαλίσει την άριστη κατάρτιση των σπουδαστών του, διασφαλίζοντάς τους μία θέση στην αγορά εργασίας. Όσο διαφοροποιείται το ΙΕΚ ΑΛΦΑ από τον ανταγωνισμό με τις συνεργασίες του, τόσο οι σπουδαστές του διαθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα να είναι από τους πρώτους που θα αποκατασταθούν επαγγελματικά. Γιατί το ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφουγκράζεται τις ανάγκες που προκύπτουν στην εκπαίδευση και φροντίζει να προχωρά μαζί με τις εξελίξεις σε κάθε τομέα, παραμένοντας έτσι στην κορυφή!

Πληροφορίες
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310552406

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.