06/10/2017

Παράταση εγγραφών για το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν/μίου Θεσσαλίας

Σεμινάρια

Η Σχολή Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοίνωσε παράταση εγγραφών για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 900 ωρών με τίτλο:

Ειδική Αγωγή - Μαθησιακές Δυσκολίες: εξειδίκευση σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και στο σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης

Οι εγγραφές παρατείνονται έως τις 16 Οκτωβρίου 2017.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ειδική Αγωγή -Μαθησιακές Δυσκολίες: εξειδίκευση σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και τον σχεδιασμό παρεμβάσεων» αποτελεί η εξειδίκευση (χορήγηση και ερμηνεία) στα ψυχομετρικά εργαλεία-τεστ, που σχετίζονται με την μαθησιακή επάρκεια, η οποία αποτελεί προβλεπτικό παράγοντα για μελλοντική επιτυχία ή αποτυχία σε διάφορους τομείς της ανάπτυξης, την εκτίμηση του προφορικού λόγου, και την εκτίμηση της μαθηματικής επάρκειας, που είναι απολύτως απαραίτητα για την αξιολόγηση και διάγνωση-διαφοροδιάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών στο γενικό πλαίσιο των δυσκολιών μάθησης και την ανάδειξη του ιδιαίτερου μαθησιακού προφίλ, απαραίτητου στο σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης.Επιπλέον, βασικός στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με τον σχεδιασμό αποτελεσματικών προγραμμάτων παρέμβασης με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα (research-based) για παιδιά με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες μάθησης, με την αξιοποίηση και των δεδομένων που προκύπτουν από τη χορήγηση των ψυχομετρικών αυτών εργαλείων.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της μικτής μορφής εκπαίδευσης, καθώς περιλαμβάνει:
• Δια ζώσης συναντήσεις εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων. Όσοι συμμετέχοντες αδυνατούν να παραστούν με φυσική παρουσία, θα μπορούν να παρακολουθούν τις ζωντανές μεταδόσεις των μαθημάτων.
• Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη συμμετοχή των επιμορφούμενων από τον δικό τους χώρο
• Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Τα δια ζώσης μαθήματα του προγράμματος πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις πόλεις όπου βάσει των εγγραφών των επιμορφούμενων θα αναπτυχθούν κέντρα εκπαιδευτικών συναντήσεων.

Οι δια ζώσης συναντήσεις στη διάρκεια του έτους είναι τέσσερα (4) Σαββατοκύριακα, μια συνάντηση κάθε 8 εβδομάδες,περίπου.

Διεξαγωγή: 16 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Ιουνίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες - Εγγραφές: Ειδική Αγωγή - Μαθησιακές Δυσκολίες: εξειδίκευση σε σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία και το σχεδιασμό παρεμβάσεων

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας