13/09/2017

Προβολή ταινιών μικρού μήκους των αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Προπτυχιακά

Η Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει την ετήσια προβολή των ταινιών των αποφοίτων του πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών BA in Media Production - Film Directing του Ακαδημαϊκού έτους 2016-17, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στον θερινό κινηματογράφο «Τριανόν» [Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, μετρό Βικτώρια], με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Να θυμίσουμε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το προπτυχιακό Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών BA in Media Production-Film Directing (Σκηνοθεσία Κινηματογράφου), σε συνεργασία με το δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University στο Εδιμβούργο. Πρόκειται για το παλαιότερο πανεπιστημιακό προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelor) Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, με ιστορία 15 ετών.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι φοιτητές καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους, ξεκινώντας από το στάδιο της σύλληψης και συγγραφής σεναρίου, έως το τελικό στάδιο της διανομής και της προβολής της σε φεστιβάλ και αίθουσες. Στη διαδικασία της δημιουργίας του τελικού αυτού project συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία της διαφημιστικής στρατηγικής και προώθησης της ταινίας, καθώς και το προωθητικό της trailer.

Οι πτυχιακές ταινίες των φοιτητών του Τμήματος Σκηνοθεσίας και Κινηματογράφου, συμμετέχουν στα μεγαλύτερα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου έχουν αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις και πρώτα βραβεία. To πρόγραμμα σπουδών λαμβάνει κάθε χρόνο εξαιρετικές αξιολογήσεις από το συνεργαζόμενο βρετανικό Πανεπιστήμιο για την υψηλή ακαδημαϊκή του ποιότητα.

Περισσότερα στο site του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.