15/6/2017

International Faculty, CITY College: το Διεθνές Τμήμα ενός από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στη Θεσσαλονίκη

Προπτυχιακά

Νέα παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων QS 2018

Ανάμεσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου παραμένει για ακόμα μια χρονιά το Πανεπιστήμιο του Sheffield σύμφωνα με τη νέα Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων QS (QS World University Rankings2018) που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Το βρετανικό πανεπιστήμιο είναι το μόνο από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το οποίο έχει Ακαδημαϊκό Τμήμα στην Ελλάδα, το International Faculty CITY College, το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στην φετινή επίσημη λίστα, το Πανεπιστήμιο του Sheffield ανέβηκε σε υψηλότερες θέσεις σε σύγκριση με την περσινή κατάταξη, καθώς εμφανίζεται 82ο στον κόσμο, 26ο στην Ευρώπη και 13ο στην Μεγάλη Βρετανία (ενώ στην περσινή είχε την 84η, 28η και 16η θέση αντίστοιχα).

Σύμφωνα με αυτή την αξιολόγηση ανήκει στο 1% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Επίσης, τα φετινά αποτελέσματα κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο του Sheffield στο 9% των πανεπιστημίων με την καλύτερη συνολική απόδοση. Οι θέσεις αυτές καταδεικνύουν την προσφορά των ακαδημαϊκών τμημάτων του βρετανικού πανεπιστημίου – μεταξύ των οποίων και το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου, το CITY College - στην ποιοτική εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή έρευνα.

Στόχος της διεθνώς αναγνωρισμένης κατάταξης QS είναι να αξιολογήσει και να κατατάξει σε μια παγκόσμια κλίμακα τα πανεπιστήμια με βάση μία σειρά κριτηρίων. Η αξιολόγηση του Πανεπιστημίου τουSheffield αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για τη χώρα μας, καθώς είναι το μόνο από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που προσφέρει τα προγράμματά του στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω του Διεθνούς του Τμήματος, International Faculty CITY College, και μάλιστα την στιγμή που το αμέσως επόμενο καλύτερο πανεπιστήμιο στην χώρα μας – σύμφωνα με την λίστα του QS – βρίσκεται μετά την 400ή θέση.

Η νέα παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων αντανακλά άμεσα την ποιότητα των σπουδών αλλά και των φοιτητών του Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College. Οι απόφοιτοι του Διεθνούς Τμήματος, CITY College, είναι απόφοιτοι του Sheffield,καθώς τους απονέμεται το πτυχίο τουSheffield, απευθείας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

Το International Faculty CITY College, δεν είναι απλά ένα συνεργαζόμενο κολέγιο με ξένο πανεπιστήμιο, αλλά ένα πλήρες και αναπόσπαστο κομμάτι του University of Sheffield που λειτουργεί εκτός Βρετανίας με τους ίδιους όρους και κανονισμούς, υπόκειται στους ίδιους ελέγχους αξιολόγησης και προσφέρει τα ίδια προνόμια και τις ίδιες παροχές σπουδών στους φοιτητές του. Οι φοιτητές που σπουδάζουν στο Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Sheffield, έχουν φοιτητική κάρτα από το βρετανικό πανεπιστήμιο και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και υπηρεσίες με τους φοιτητές που σπουδάζουν στο campus του Sheffield στην Μεγάλη Βρετανία.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι του Διεθνούς Τμήματος, CITY College αποκτούν το πτυχίο του University of Sheffield.

Στην Ελλάδα, το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College, εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και προσφέρει προγράμματα του βρετανικού πανεπιστημίου.

Οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 έχουν ξεκινήσει.

Πληροφορίες / Εγγραφές:

International Faculty, CITY College
Λέοντος Σοφού 3, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-275575
Email: acadreg@city.academic.gr

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.