2/6/2017

1η Γιορτή Εκπαίδευσης στον Πειραιά από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ

ΙΕΚ

Το πρώτο λιμάνι της χώρας φιλοξένησε την 1η Γιορτή Εκπαίδευσης που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Στο Πασαλιμάνι δημιουργήθηκε ένα πανδαιμόνιο χρωμάτων, μουσικής και θετικής ενέργειας από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College, με παρουσιάσεις, workshops, διαγωνισμούς μαγειρικής, bodypainting, tattoo art, και πολλά happenings.

Τόσο για τους κάτοικους του Πειραιά όσο και για τους επισκέπτες της πόλης η 1η Γιορτή Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη, για αυτό και όλοι συμμετείχαν με χαρά στα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν στην Ακτή Μουτσοπούλου.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν στη 1η Γιορτή Εκπαίδευσης οι τοπικοί σύλλογοι με τα κεράσματα και τους παραδοσιακούς χορούς τους. Ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μικρών Κυκλαδονήσων, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, η Ένωση Απανταχού Μανιατών, ο Σύλλογος Κυθήρων Πειραιά και ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» συμμετείχαν και σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό μαγειρικής, με κριτές τους καθηγητές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ pastrychefΔιονύση Αλέρτα και chefΘωμά Μπακοδήμο, αναδεικνύοντας τα λαογραφικά και γαστρονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινιάζοντας την «1η Γιορτή Εκπαίδευσης στον Πειραιά», δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είναι τρίτη χρονιά που διοργανώνουμε τις «Ημέρες Θάλασσας», τη γιορτή-θεσμό για την πόλη. Η διοργάνωση αυτή, είναι μια ευκαιρία του Δήμου να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του Πειραιά: τις ομορφιές, την πολιτιστική ταυτότητα, τα αξιοθέατα, την ιστορία της πόλης. Τιμούμε τη θάλασσα με ένα πρόγραμμα 50 εκδηλώσεων δωρεάν για όλους, με άξονα τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την εκπαίδευση, πάντα όμως γύρω από τη θάλασσα».

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΟΜΗΡΟΣ κ. Νίκος Μακρυπλίδης, τόνισε:
«Είναι ακριβώς η προσπάθειά μας να συμμετέχουμε στην προσπάθεια του Δήμου για την ανάπτυξη του Πειραιά. Όταν ξεκινήσει η ανάπτυξη πιστεύω ότι ο Πειραιάς θα πρωτοπορήσει. Ως εκπαιδευτικός φορέας συμμετέχουμε για να δείξουμε ακριβώς ότι είμαστε κοντά σε όλη αυτήν την προσπάθεια. Εδώ, θα δείτε τις ειδικότητες κυρίως του ΙΕΚ, αλλά και του Κολεγίου, οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση, ενδιαφέρον και πάνω απ’ όλα έχουν επαγγελματική προοπτική».

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.