19/05/2017

Αναζητήστε την καριέρα που σας ταιριάζει με αυτά τα απλά βήματα

Καριέρα

Οι επιλογές που φέρνουν οι τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις είναι πολλές. Αν δεν είστε στους τυχερούς που έχουν διαλέξει αυτό που θέλουν να κάνουν στον επαγγελματικό τομέα τότε αυτά τα βήματα ίσως σας βοηθήσουν.

Πώς να επιλέξετε την καριέρα που θέλετε να ακολουθήσετε;
Υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε και να έρθετε πιο κοντά στην επιλογή της σωστής καριέρας για εσάς.

Σκεφτείτε τι σας τονώνει και σας ενθουσιάζει
Όταν δεν σας αρέσει να μιλάτε για τη δουλειά σας τότε ίσως αυτή η δουλειά που κάνετε δεν είναι η ιδανική. Βρείτε αυτό που σας ενθουσιάζει. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη δουλειά ως κάτι αναγκαστικό. Δεν πρέπει να είναι, όμως, πάντα έτσι. Μπορεί αυτό που σας παθιάζει να έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μια κερδοφόρα ιδέα.

Σκεφτείτε σε τι είστε καλοί
Το να βρείτε ένα πράγμα που όχι μόνο σας αρέσει αλλά το κάνετε και καλά μπορεί να αποτελέσει για εσάς την καλύτερη επιλογή στην καριέρα σας. Είστε καλοί με τις ανθρώπινες σχέσεις; Δίνετε καλές συμβουλές; Έχετε ταλέντο στο γράψιμο; Σκεφτείτε όσο το δυνατόν περισσότερες ικανότητες σας και αν δυσκολεύεστε ρωτήστε έναν φίλο. Πολλές φορές οι άλλοι μπορούν να δουν καλύτερα κάτι στο οποίο είστε καλοί και ας μην το παραδέχεστε.

Σκεφτείτε ένα ολόκληρο πεδίο εργασίας όχι μια συγκεκριμένη δουλειά
Το να είστε υπερβολικά εστιασμένοι σε ένα πολύ συγκεκριμένο είδος εργασίας καμιά φορά αποτελεί τροχοπέδη. Αυτό μπορεί να σας αποθαρρύνει, ειδικά στις μέρες μας. Σκεφτείτε το πεδίο της εργασίας σας και τις εναλλακτικές που προσφέρει η καριέρα σε αυτό το πεδίο. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος που αγαπά τα ζώα να εργαστεί σε ένα pet shop, μπορεί, όμως, να παρέχει ως υπηρεσία το να βγάζει τους σκύλους βόλτα. Σκεφτείτε έξω από τα δεδομένα.

Ψάξτε τα πιθανά προσόντα που χρειάζονται
Μπορεί να έχετε ήδη μια λίστα με πιθανές δουλειές οπότε τώρα ήρθε η ώρα να αναζητήσετε πώς μπορείτε να βελτιωθείτε ή να αποκτήσετε νέα προσόντα. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και το semifind.gr, το οποίο ως οδηγός σεμιναρίων περιέχει σεμινάρια μεγάλων εταιριών πάνω σε όλες τις ειδικότητες.

Γνωρίστε ανθρώπους του χώρου που σας ενδιαφέρει
Ονομάζεται "networking". Ψάξτε να βρείτε ανθρώπους που κάνουν αυτό που θέλετε να κάνετε και εσείς ή κάτι παρόμοιο. Μπορείτε να ψάξετε διαδικτυακά σε forums, groups, στο Linkedin. Έτσι μπορείτε να καταγράψετε τον παλμό, να δείτε αν ο χώρος που σας ενδιαφέρει ευδοκιμεί και να σας δώσει κίνητρο να δουλέψετε πιο σκληρά.

Αξιολογήστε τα ευρήματα σας
Όπως είπαμε και παραπάνω σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σκεφτείτε αν τα όσα ακούσατε και μάθατε ανταποκρίνονται σε αυτά που θέλετε για εσάς. Σας ταιριάζει αυτός ο τρόπος ζωής; Σας ενθουσιάζει ακόμα; Τα θετικά ξεπερνούν τα αρνητικά; Έχετε το πάθος να τα καταφέρετε; Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τους εαυτούς σας.

Γραφτείτε σε προγράμματα εκπαίδευσης και εμπειρίας
Αν σας το επιτρέπουν οι συνθήκες ψάξτε για εθελοντικές ευκαιρίες κοντά σας που σχετίζονται με αυτό που έχετε επιλέξει. Ενδεχομένως, κάποια πρακτική άσκηση θα μπορούσε να δουλέψει με τον ίδιο τρόπο. Θα αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες μέσα από τον χώρο που αγαπάτε. Θα σας βοηθήσει να βρείτε ποιες δεξιότητες πρέπει να βελτιώσετε για να πετύχετε στον συγκεκριμένο τομέα. Εστιάστε κάθε φορά σε κάτι μικρό, που μπορεί να επιτευχθεί σύντομα και όχι σε βραχυπρόθεσμους στόχους που μπορεί να σας απελπίσουν.

Διατηρήστε τη θετικότητα σας και μην εγκαταλείπετε
Από τη στιγμή που το βρήκατε μην το εγκαταλείψετε. Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια τους να τα καταφέρουν απελπίζονται και τα παρατάνε. Οφείλετε, όμως, στους εαυτούς σας να το κυνηγήσετε όσο περισσότερο γίνεται αν είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Διατηρήστε τη θετικότητα στο μυαλό σας. Το μυαλό είναι πολύ σημαντικό εργαλείο και ρυθμιστής της διάθεσης σας. Φροντίστε αυτό που κάνετε να σας κάνει χαρούμενους και θα είστε χαρούμενοι και στη δουλειά σας και εκτός αυτής.

Πηγή: lifehack.org

Προτεινόμενες σχολές

1000 Σεμινάρια... Περισσότεροι από 15.000 συμμετέχοντες
Εξειδικευμένη γνώση και
ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
E-Learning Προγράμματα
Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Τμήματος Χρηματοοικονομικής
και Τραπεζικής Διοικητικής
Σεμινάρια Λογιστικής
28 χρόνια εμπειρίας

40 προγράμματα στην Αθήνα
Τώρα και με E-Learning!
Προγράμματα Εξειδίκευσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
σε όλους τους τομείς
Δια ζώσης και εξ αποστάσεως
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Mediterranean College
Education is about trust

Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
12.500 ανώτερα στελέχη!
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής