17/05/2017

Πριν υποβάλετε το βιογραφικό σας ελέγξτε αυτά τα 10 σημεία

Καριέρα

Έχετε αναθεωρήσει το βιογραφικό σας, έχετε ενημερώσει τις πληροφορίες σε αυτό και έχετε ενσωματώσει όλες τις σωστές λέξεις - κλειδιά. Νιώθετε έτοιμοι να κάνετε αίτηση για τη δουλειά των ονείρων σας. Ωστόσο, πριν ανεβάσετε το βιογραφικό σας, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να ελέγξετε διπλά.

1. Ορθογραφία
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρετε είναι η γραμματική και η ορθογραφία. Μη βασιστείτε μόνο στο Microsoft Word, διαβάστε ξανά και ξανά για να προλάβετε ενδεχόμενα λάθη. Στη συνέχεια στείλτε το βιογραφικό σε κάποιο φίλο σας για να το τσεκάρει και εκείνος.

2. Σωστός χρόνος (παρελθόν - παρόν)
Οτιδήποτε έχετε κάνει στο παρελθόν, πρέπει και στο βιογραφικό σας να αναγράφεται σε παρελθοντικό χρόνο. Ωστόσο, αν μιλάτε για τον τωρινό σας ρόλο και τα τωρινά σας επιτεύγματα, χρησιμοποιήστε ενεστώτα.

3. Focus
Η σαφήνεια είναι το κλειδί. Το βιογραφικό σας πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα τι κάνετε, τι έχετε επιτύχει. Αν κάνετε αίτηση για τη θέση του social media manager, βεβαιωθείτε πως η εμπειρία σας σε αυτό το πεδίο φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο βιογραφικό σας.

4. Γραμματοσειρά και μέγεθος
Μείνετε στα βασικά: Helvetica, Times New Roman, Lato. Αντισταθείτε στην ιδέα να ξεχωρίζετε από το πλήθος χρησιμοποιώντας πολλαπλές γραμματοσειρές και ποικίλα μεγέθη. Δύο γραμματοσειρές και δύο μεγέθη είναι αρκετά.

5. Αφαιρέστε την υψηλού επιπέδου γλώσσα
Το βιογραφικό σας δεν είναι το μέρος να επιδείξετε το καλό σας λεξιλόγιο. Αν δεν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένο λεξιλόγιο γενικά, μην προσπαθήσετε να βρείτε ξαφνικά λέξεις που ακούγονται έξυπνες. Το βιογραφικό σας πρέπει να είναι μία ακριβής και εγκωμιαστική αντανάκλαση του εαυτού σας και της δουλειάς σας.

6. Format — PDF, απαραιτήτως!
Έχετε ξοδέψει πολλές ώρες για να διαμορφώσετε το βιογραφικό σας και το έχετε κάνει τόσο καλό, που χωρέσατε όλη την επαγγελματική ιστορία σας σε δύο σελίδες. Μη χάσετε αυτό το format στέλνοντάς το σε Microsoft Word doc. Στείλτε το σε PDF.

7. Χρησιμοποιήστε αριθμούς και γεγονότα όπου είναι εφικτό
"Αποδείξτε τα επιτεύγματά σας με αριθμούς", λέει η Nicole Cox. Μερικοί recruiters προτιμούν να βλέπουν πραγματικά νούμερα, ενώ άλλοι προτιμούν τα ποσοστά. Όποιο από τα δύο και αν διαλέξετε, προσπαθήστε να παρέχετε αρκετό υλικό για να δείξετε τον αντίκτυπο που είχε η δουλειά σας και μη μένετε σε γενικότητες.

8. Ονομασία αρχείου
Καλό είναι να αποφύγετε να ονομάσετε το αρχείο σας "résumé.pdf" ή "Jacksonrésumé.pdf" - προσπαθήστε να είστε πιο συγκεκριμένοι. Αυτό θα είναι για το καλό το δικό σας αλλά και του recruiter. Το όνομα του αρχείου πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμό σας, το μήνα και το έτος. Για παράδειγμα, "AmyElisaJackson-May2017.pdf."

9. Ευανάγνωστο βιογραφικό
Όταν επεξεργάζεστε το βιογραφικό σας, πολλές φορές επικεντρώνετε την προσοχή σας μόνο στο περιεχόμενο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σκεφτείτε το πόσο εύκολο θα είναι για κάποιον να το διαβάσει. Είναι μείζονος σημασίας να διασφαλίσετε ότι το βιογραφικό σας είναι ευανάγνωστο προτού το στείλετε.

10. Έλεγχος των στοιχείων
Πρέπει να ελέγξετε όλα τα στοιχεία που έχετε συμπεριλάβει. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να πείτε μερικά μικρά ψεματάκια σχετικά με τον αντίκτυπο που είχατε σε κάποιο project ή σχετικά με τις δεξιότητές σας. Κάντε μία τελική ανάγνωση και προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς.

Πηγή: Business Insider

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
12.500 ανώτερα στελέχη!
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
E-Learning Προγράμματα
Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Τμήματος Χρηματοοικονομικής
και Τραπεζικής Διοικητικής
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Σεμινάρια Λογιστικής
28 χρόνια εμπειρίας

40 προγράμματα στην Αθήνα
Τώρα και με E-Learning!
Προγράμματα Εξειδίκευσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
σε όλους τους τομείς
Δια ζώσης και εξ αποστάσεως
Mediterranean College
Education is about trust

Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
1000 Σεμινάρια... Περισσότεροι από 15.000 συμμετέχοντες
Εξειδικευμένη γνώση και
ανταγωνιστικό πλεονέκτημα