05/04/2017

Στην Ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO το Mediterranean College

Προπτυχιακά

Συμμετοχή των φοιτητών του Mediterranean College Θεσσαλονίκης στην Ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO

Το Mediterranean College Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων της Εβδομάδας Εθελοντισμού που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει την τιμή να είναι ο μόνος εκπαιδευτικός φορέας στη χώρα όπου φοιτητές του συμμετέχουν στην Ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO που πραγματοποιείται από τις 2 μέχρι τις 5 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη! Οι φοιτητές του Mediterranean College αποκόμισαν σημαντικές παραστάσεις και εικόνες με την παρουσία τους, ενώ ξεχώρισαν για το ήθος και την ομαδικότητά τους.

Σημαντικό ρόλο για αυτή την κορυφαία στιγμή, έπαιξε ο διττός ρόλος της κας. Λίας Βενιωτά, Διευθύντριας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία Unesco Center for Women and Peace in the Balkan Countries.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και υπογραμμίζεται μια σειρά από επιτυχίες της πόλης, όπως α) η ίδρυση του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, β) η ένταξη παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών μνημείων της πόλης στην Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιά της UNESCO, γ) η ίδρυση Κέντρου UNESCO για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτων» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δ) η ένταξη Παπύρου του Δερβενίου στο Διεθνή Κατάλογο του Προγράμματος της UNESCO «Μνήμη του Κόσμου» και ε) εγγραφή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Σκοπός της Ετήσιας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO είναι, εκτός των άλλων, να αναδείξει το ρόλο της Θεσσαλονίκης ως κέντρου επιστημών, παιδείας, επικοινωνίας και ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Εθελοντισμού:
Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4, τηλ.: 2310287779 medcollege@medcollege.edu.gr

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.