23/3/2017

Η Ημέρα Φροντιστή στο Aegean College

Προπτυχιακά

Ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές των ατόμων με Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας το Aegean College φιλοξένησε για άλλη μία χρονιά στις εγκαταστάσεις του την Ημέρα Φροντιστή - έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί εδώ και μια περίπου δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Η εκδήλωση που άρχισε με διάλεξη για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ από την πρόεδρο της Εταιρείας, Δρ. Παρασκευή Σακκά, σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς πλήθος φροντιστών βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου προκειμένου να ενημερωθεί και να ψυχοεκπαιδευθείόσοναφορά τη φροντίδα των ατόμων με άνοια και Αλτσχάιμερ. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, καθώς η οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνσή τους είναι μεγάλη. Η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου, αφού, μαζί με τον ασθενή, συνήθως πάσχει όλη η οικογένεια.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 άτομα με Alzheimer. Στο καθένα από αυτά αντιστοιχούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι -συνεπώς 400.000- που φροντίζουν σε τακτική βάση για την κάλυψη την αναγκών του, για την άνετη, ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή του. Το Aegean College στηρίζει τις δράσεις της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών που με σεβασμό, υπευθυνότητα και συνέπεια συμπαραστέκεται στους φροντιστές έμπρακτα, ενισχύοντας τις δεξιότητες που απαιτεί ο ρόλος τους και προσφέροντας ανακούφιση στη δύσκολη καθημερινότητα.

Πληροφορίες-Εγγραφές:
-ΑΘΗΝΑ: Πανεπιστημίου 17, Αθήνα, Τηλ.: 210 32 11228
-ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αλκιβιάδου 122, Πλατεία Κοραή - Δημοτικό θέατρο,Τηλ.: 210 4190854
www.aegeancollege.gr e-mail: info@aegeancollege.gr

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.