15/3/2017

Συνέχεια της Επίσημης Πιστοποίησης του CITY College από το British Accreditation Council (BAC)

Προπτυχιακά

Ακόμα μία επίσημη πιστοποίηση έλαβε επιτυχώς το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, από το Βρετανικό Συμβούλιο Αναγνώρισης (British Accreditation Council – BAC) σύμφωνα με την πρόσφατη αναφορά που εξέδωσε το BAC, η οποία μάλιστα αναφέρει ότι αποδίδεται στο CITY College το ύψιστο κι άνευ όρων επίπεδο πιστοποίησης.

Η αναφορά συντάχθηκε το Φεβρουάριο του 2017 μετά από την επίσκεψη και το διεξοδικό έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής του Βρετανικού Συμβουλίου Αναγνώρισης, η οποία έγινε το Δεκέμβριο του 2016. Η επιτροπή, αποτελούμενη από Βρετανούς επιθεωρητές, εξέτασε και αξιολόγησε την ποιότητα της διδασκαλίας, τις εγκαταστάσεις, τις διοικητικές διαδικασίες, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς κι όλες τις παροχές του CITY College προς τους φοιτητές του. Το Βρετανικό Συμβούλιο Αναγνώρισης αξιολόγησε τη συνολική λειτουργία του CITY College και πιστοποίησε ότι το κολέγιο ικανοποίησε και τα 27 κριτήρια ποιότητας του BAC, προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και συνεπώς πληροί όλες προϋποθέσεις, ώστε να συνεχίζει να φέρει την αναγνώριση του BAC.

Το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield συνεχίζει να φέρει την ‘σφραγίδα ποιότητας του BAC ως ένα επίσημα αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης που διατηρεί υψηλά κριτήρια ποιότητας.

Αυτή ήταν η τέταρτη επιθεώρηση του CITY από το BAC. Η πρώτη έγινε το Φεβρουάριο του 2001, οπότε και το CITY College αξιολογήθηκε και έλαβε για πρώτη φορά αυτή την αναγνώριση την οποία φέρουν τα καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Το British Accreditation Council (BAC) είναι ένας βρετανικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1984, με σκοπό να δρα ως εθνικό σώμα πιστοποίησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανεξάρτητης και ανώτατης εκπαίδευσης. To BAC διεξάγει εξαντλητικό έλεγχο κάθε πέντε χρόνια ενώ μεσολαβεί κι ένας ακόμα έλεγχος κάθε δύο ή τρία χρόνια. Το BAC είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οργανισμών Πιστοποίησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση (European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA).

Λίγα λόγια για το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield
Το CITY College είναι το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Προσφέρει πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του βρετανικού Πανεπιστημίου στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.