03/03/2017

Ανοιχτή Εκδήλωση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο «Τεστ ΠΑΠ, Αντισύλληψη και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα»

Προπτυχιακά

Ανοιχτή Εκδήλωση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και τους Γιατρούς του Κόσμου
με τίτλο «Τεστ ΠΑΠ, Αντισύλληψη και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα»

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, στο πλαίσιο του προγράμματος της MSD «Μητέρα και Παιδί», ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τεστ ΠΑΠ, Αντισύλληψη και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι (Σωρού 74).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κα Φωτεινή Βήττα στο 210-6199891 ή στο fvitta@mitropolitiko.edu.gr.

Παράλληλες Δράσεις
Την ίδια ημέρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα λάβουν χώρα και οι εξής δράσεις:
• 12:00-14:00: Κλιμάκιο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» θα ενημερώνει όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών και θα υπάρχει η δυνατότητα λήψης δείγματος σιέλου για ανίχνευση DNA.
• 16:30-21:30: Έκθεση φωτογραφίας στο χώρο του Αμφιθεάτρου από τη φωτογραφική λέσχη «Οκτώ συν άπειρο», με θεματολογία σχετική με τη γυναίκα.

Λίγα Λόγια για τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Νοσηλευτική στην Ελλάδα, BSc (Hons) Nursing, σε συνεργασία με το δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. Το πρόγραμμα είναι πλήρως ελληνόφωνο, τετραετούς φοίτησης και περιλαμβάνει 2300 ώρες υποχρεωτικής κλινικής πρακτικής.

Περισσότερα στην επίσημη σελίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Λίγα Λόγια για τους Γιατρούς του Κόσμου
Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και είναι μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες.
Έχοντας συμπληρώσει φέτος 26 χρόνια συνεχούς ιατρικής και ανθρωπιστικής δράσης, οι Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας βρίσκονται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται προστασία και βοήθεια ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτικών ή ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Την ανάγκη για γυναικολογική και παιδιατρική φροντίδα αλλά και την ενημέρωση ευάλωτων γυναικών και εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, γενικού πληθυσμού και γυναικών έρχεται να υποστηρίξει η MSD μέσω του προγράμματος MSD for Mothers για το έργο "Μητέρα & Παιδί" / "Mother & Child", που ενισχύει την υφιστάμενη δράση των Γιατρών του Κόσμου και υλοποιείται για 18 μήνες.

Περισσότερα στην επισημη σελίδα των Γιατρών του Κόσμου και εδώ.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.