06/03/2017

Στο Aegean College η Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης γύρω από τις Διατροφικές Διαταραχές

Προπτυχιακά

«Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις διατροφικές διαταραχές»
Στο Aegean College για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης γύρω από τις Διατροφικές Διαταραχές

Η Σχολή Διαιτολογίας του Aegean College, με την υποστήριξη της Σχολής Ψυχολογίας, φιλοξενεί από τις 6 έως και τις 10 Μαρτίου (ώρα έναρξης: 19.00) για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης γύρω από τις διατροφικές διαταραχές (NED Awareness) στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα).

Η δράση με κεντρική θεματική«Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις διατροφικές διαταραχές» που περιλαμβάνει ομιλίες γιατρών, ψυχολόγων και διαιτολόγων, διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών με την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Διατροφικών Διαταραχών των ΗΠΑ (National Eating Disorders Association).

Είσοδος ελεύθερη

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Δευτέρα 6 Μαρτίου: Μαρία Τσιάκα, Διευθύντρια και Ιδρύτρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, «Οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από τη νόσο». Γιατί ήρθε η ώρα να εξαλείψουμε και να μειώσουμε το κοινωνικό στίγμα. Συντονίζει η δημοσιογράφος-συγγραφέας Εύα Ντελιδάκη.

Τρίτη 7 Μαρτίου: Ηρακλής Αβραμόπουλος, Παθολόγος Ιατρείο Υπέρτασης Νοσοκομείου Υγεία, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Καρδιαγγειακής Υγείας, «Ο ρόλος του παθολόγου στην διάγνωση και αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών». Γιατί ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την άμεση εμπλοκή των ιατρών στην αντιμετώπιση της νόσου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Νεκταρία Καρακώστα.

Τετάρτη 8 Μαρτίου: Δρ. Αλεξία Κατσαρού, Διαιτολόγος, «Οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών». Γιατί ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε αν τα μέχρι τώρα προγράμματα παχυσαρκίας χρήζουν επαναξιολόγησης, ως προς την αποτροπή της ανάπτυξης των διατροφικών διαταραχών μέσα στην εφηβεία. Συντονίζει η δημοσιογράφοςΤάνια Μαρκουτσά, Εύα Ντελιδάκη.

Πέμπτη 9 Μαρτίου: Κώστας Μπλέτσος, Ψυχολόγος Παιδοψυχιατρικής Μονάδας Σισμανογλείου Νοσοκομείου, «Εφηβεία και διατροφικές διαταραχές, ο ρόλος των socialmedia στην ανάπτυξη και διατήρηση της νόσου». Γιατί ήρθε η ώρα να μάθουμε σε ποιο βαθμό οι έφηβοι επηρεάζονται από τα socialmedia, ώστε οι γονείς να μπορέσουν να τους προστατεύσουν. Συντονίζει η δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη.

Παρασκευή 10 Μαρτίου: Νίκος Αγγελόπουλος, Καρδιολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Εργαστηρίου Υπερήχων Καρδιάς Γενικής Κλινικής ΙΑΣΩ General, «Ποιες είναι οι πιο σοβαρές οργανικές επιπλοκές των διατροφικών διαταραχών». Ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε γιατί οι διατροφικές διαταραχές έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις ψυχικές νόσους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εξαρτήσεις. Συντονίζει η δημοσιογράφος Αργυρώ Μποζώνη.

Πληροφορίες-Εγγραφές:
-ΑΘΗΝΑ Πανεπιστημίου 17, Αθήνα, Τηλ.: 210 32 11228
-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αλκιβιάδου 122, Πλατεία Κοραή - Δημοτικό θέατρο, Τηλ.: 210 4190854
e-mail: info@aegeancollege.gr

 

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.