15/2/2017

Συνέδριο με θέμα την Παιδοψυχολογία και την Παιδοψυχιατρική από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Aegean College

Προπτυχιακά

Τo Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας σε συνεργασία με το Aegean College διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017 συνέδριο με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία στην Παιδοψυχολογία και στην Παιδοψυχιατρική - Διεπιστημονικές προσεγγίσεις και προοπτικές» που φιλοξενήθηκε τόσο στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου (Πανεπιστημίου 17), όσο και στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos.

Παρουσία πλήθους συνέδρων, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές από τον τομέα της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής, των Παιδαγωγικών - Ειδικής Αγωγής, της Παιδοψυχολογίας και της Παιδοψυχιατρικής παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις σε ζητήματα, όπως ο αυτισμός, η προάσπιση της ψυχικής υγείας, η παιγνιοθεραπεία κ.ά. Το συνέδριο αποτέλεσε απότοκο των διαλόγων και των προβληματισμών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής εξειδίκευσης όσων ασχολούνται με την ψυχική υγεία, εκπαιδευτικών και κοινωνικών επιστημόνων.

Η πληθώρα των συνεργαζόμενων φορέων (όπως το Νοσοκομείο Σωτηρία, το Γραφείο Εκπαίδευσης Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών κ.ά.)εγγυήθηκε τη διεπιστημονικότητα των προσεγγίσεων που παρουσιάσθηκαν στο Aegean College στο πλαίσιο των παράλληλων συνεδριών.

Το συνέδριο θα επαναληφθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο (18 & 19 Φεβρουαρίου) στο Αμφιθέατρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Πληροφορίες - Εγγραφές:
ΑΘΗΝΑ Πανεπιστημίου 17, Αθήνα, Τηλ.: 210 32 11228
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αλκιβιάδου 122, Πλατεία Κοραή - Δημοτικό θέατρο, Τηλ.: 210 4190854
e-mail: info@aegeancollege.gr

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.