01/02/2017

Δωρεάν σεμινάριο από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Δωρεά Οργάνων και Μεταμοσχεύσεις

ΙΕΚ

Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Δωρεά Οργάνων και Μεταμοσχεύσεις», την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ώρα 13.00, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Βαλαωρίτου 9, Αίθουσα Διαλέξεων (1ος όροφος). Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κα Δήμητρα Ζαχαρούδη, Συντονίστρια μεταμοσχεύσεων, Περιφερειακό Γραφείο ΕΟΜ Β. Ελλάδος.

Η Δωρεά Οργάνων, μετά το τέλος της ζωής, αποτελεί την ύψιστη πράξη εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της Μεταμόσχευσης. Δυστυχώς, όμως, η μη αξιοποίηση οργάνων από εκλιπόντες συνανθρώπους μας, αποτελεί τον κύριο περιοριστικό παράγοντα για την αύξηση των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας και τη σωτηρία ασθενών συνανθρώπων μας. για το λόγο αυτό, είναι ευθύνη όλων μας να κατανοήσουμε τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων και να την κάνουμε πραγματικότητα.

Το σεμινάριο έχει στόχο να αυξήσει τη γνώση σχετικά με τη διαδικασία της Μεταμόσχευσης και την Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών, και να ενημερώσει τους σπουδαστές για τη δράση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Το σεμινάριο απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες υγείας αλλά και σε σπουδαστές και φοιτητές όλως των ειδικοτήτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.