21/2/2017

«Σχεδιασμός Προϊόντων με Ψηφιακά μέσα: Ψηφιακή Τρισδιάστατη Σχεδίαση - Τρισδιάστατη εκτύπωση» από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Μεταπτυχιακά

Τελευταίες ημέρες δήλωσης συμμετοχής - Προθεσμία 24 Φεβρουαρίου!

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του σεμιναρίου Product Design Winter School: «Σχεδιασμός Προϊόντων με Ψηφιακά μέσα: Ψηφιακή Τρισδιάστατη Σχεδίαση - Τρισδιάστατη εκτύπωση».

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 15 διδακτικές ώρες με δυνατότητα παρακολούθησης:

Α’ Κύκλου
Ημερομηνίες: Από 04/03/2017 έως 05/03/2017
ή

Β’ Κύκλου
Ημερομηνίες: Από 11/03/2017 έως 12/03/2017
Ημέρες & Ώρες: Σάββατο – Κυριακή 10.30-17.30

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στη Θέρμη, Θεσσαλονίκης. Για οδηγίες πρόσβασης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο πατήστε εδώ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βιομηχανικούς σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, γραφίστες, σχεδιαστές αντικειμένων, επίπλων, υποδημάτων, κοσμήματος, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς. Επίσης, σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο σχεδιασμό και στην τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing).

Το εντατικό σεμινάριο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, από το σχεδιασμό στην τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing). Θα καλύψει τα βασικότερα σημεία της διαδικασίας και θα διδάξει στους συμμετέχοντες βασικές αρχές σχεδιασμού, μοντελοποίηση και τεχνικές τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) με πρακτική άσκηση στο 3D Prototyping Lab του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Το πρώτο κομμάτι του σεμιναρίου θα παρέχει βασικές γνώσεις μοντελοποίησης στο λογισμικό Rhinoceros, με τη χρήση καμπύλων επιφανειών και free-form. Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε ασκήσεις αλλά και σε δικές τους ιδέες για προϊόντα, κάποια από τα μοντέλα που θα παραχθούν στο μάθημα θα κατασκευαστούν στο τέλος του σεμιναρίου με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing).

Το δεύτερο κομμάτι του σεμιναρίου θα εμβαθύνει σε ειδικά θέματα αλλά και τεχνικές για τρισδιάστατη εκτύπωση, την κατάλληλη προετοιμασία του αρχείου και την επίλυση τυχόν προβλημάτων. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν θεωρητικές εισαγωγικές διαλέξεις, αλλά και αρκετή εξάσκηση στου υπολογιστές στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Στόχος του σεμιναρίου, είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού μέσα από το workflow που ακολουθούν καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, για τη μετάβαση από τον ιδεασμό στην παρουσίαση του προϊόντος.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ενδιαφέροντος λήγει στις 24 Φεβρουαρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.