21/12/2016

Τιμητική Πλακέτα στο CITY College από το Δήμο Θεσσαλονίκης για το κοινωνικό του έργο

Προπτυχιακά

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield αναγνωρίζοντας το κοινωνικό του έργο και την προσφορά του για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς και της κοινωνικής δράσης φορέων και προσώπων, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, η απονομή ήρθε ως αναγνώριση των δράσεων που πραγματοποίησε φέτος το CITY College στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας που έχει συνάψει με τον Δήμο Θεσσαλονίκης πάνω σε θέματα κοινωνικής δράσης κι αλληλεγγύης: χορήγησε δύο υποτροφίες για πτυχιακές σπουδές και πρόσφερε Πρόγραμμα Εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας σε παιδιά γυμνασίου. Δύο απόφοιτοι Λυκείου έλαβαν πλήρεις υποτροφίες και φοιτούν ήδη στα πτυχιακά προγράμματα (Bachelors) που προσφέρει το CITY College στην Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία επιλογής των υποτρόφων έγινε με αξιολόγηση βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, όπως αυτά ορίζονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και βάσει των κριτηρίων εισαγωγής που ορίζει το CITY College.

Παράλληλα, στα πλαίσια της παραπάνω συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεκαπέντε μαθητές, ηλικίας 12-15 ετών, οικονομικά ασθενών οικογενειών έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα αγγλικών, καθώς εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας που σχεδίασε ειδικά γι' αυτό το σκοπό το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του CITY College και προσφέρεται στις εγκαταστάσεις του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση το CITY College εκπροσώπησε η κυρία Ιωάννα Καπνοπούλου, Επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, η οποία και παρέλαβε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, την τιμητική ευχαριστήρια πλακέτα. Παρευρέθηκαν επίσης η Δρ Πασχαλία Πατσαλά, Διευθύντρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του CITY College και η κυρία Κάθυ Μαράζη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους αναφέροντας στην ομιλία του: «Με την κοινωνική ευαισθησία και την ουσιαστική συνεισφορά σας καταδείξατε με τον πλέον έμπρακτο τρόπο τη βαθιά συναίσθηση της ηθικής υποχρέωσης προς τον συνάνθρωπο και ενισχύσατε το κοινωνικό έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης». Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, η οποία απευθύνοντας τον λόγο στους τιμώμενους προσκεκλημένους είπε «Η συνεργασία με όλους εσάς υπήρξε υποδειγματική και η ανταπόκριση σας συγκινητική και γενναιόδωρη, μα πάνω από όλα αποτελεσματική. Ένας ακέραιος δείκτης της ευαισθησίας σας για την τοπική κοινωνική πραγματικότητα, που χρειάζεται θετικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες.»

Από την πλευρά της κυρία Καπνοπούλου ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την απονομή ανέφερε: «Η κοινωνική δράση του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας αλλά κυρίως με τη δράσης του Κολεγίου. Αποτελεί πεδίο έκφρασης και τρόπο επικοινωνίας των μελών της ακαδημαϊκής του κοινότητας με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Οι ποικίλες δραστηριότητες των μελών της κοινότητας του CITY College αποσκοπούν στην διάδοση κι αξιοποίηση της γνώσης, την μεταφορά εμπειρίας στο κοινωνικό σύνολο, καθώς επίσης και στην υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.»

Δείτε όλα τα προγράμματα σπουδών του City College:

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.