12/12/2016

Ανοιχτό Workshop Ενεργειακής Επιθεώρησης από το Mediterranean College

Προπτυχιακά

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016
Mediterranean College - Lecture Hall (14:45-17:00)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η Σχολή Μηχανικών (School of Engineering) του Mediterranean College διοργανώνει Workshop Ενεργειακής Επιθεώρησης, με στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τον τρόπο διεξαγωγής μιας ενεργειακής επιθεώρησης και να εξοικειωθούν με τη χρήση του λογισμικού που απαιτείται, μέσω της μελέτης μιας πραγματικής περίπτωσης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 (14:45-17:00) στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα (Lecture Hall), με εισηγητή τον Δρ. Νίκο Γαλάνη, Μηχανολόγο Μηχανικό.

Κατά τη διάρκεια του ενεργειακής επιθεώρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Κολεγίου, θα γίνει συνοπτική παρουσίαση κάποιων θεωρητικών δεδομένων που οφείλει να γνωρίζει κανείς πριν από τη διεξαγωγή της. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις κάποιων στοιχείων της αίθουσας (π.χ. πάχη τοιχοπληρώσεων, διαστάσεις κουφωμάτων κλπ.) και ακολούθως τα δεδομένα των μετρήσεων θα εισαχθούν σταδιακά στο λογισμικό του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, ώστε να γίνει η βαθμολόγηση της ενεργειακής απόδοσης του υπό μελέτη χώρου. Τέλος, βάσει των παραπάνω δεδομένων, θα γίνει πρόταση μέτρων σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση του υπό μελέτη χώρου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College αλλά και άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σε επαγγελματίες μηχανικούς, σε επαγγελματίες του κλάδου κατασκευών & ενέργειας καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τον τρόπο διεξαγωγής μιας ενεργειακής επιθεώρησης, ώστε να ενημερωθούν για τη βαθμολόγηση της ενεργειακής απόδοσης ενός ακινήτου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό (ΔΩΡΕΑΝ) και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η παρακολούθηση του workshop προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ ή καλέστε στο 210 8899600.

Να σημειωθεί ότι, η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College λειτουργεί από το 2005, ανοίγοντας το δρόμο για την παροχή ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα στον κλάδο των Μηχανικών.

Σε συνεργασία με το TOP50 Βρετανικό Πανεπιστήμιο, University of Derby (σύμφωνα με τον Πανεπιστημιακό οδηγό του Guardian για το 2017), δίνει τη δυνατότητα απόκτησης Bachelor (ισοδύναμο επαγγελματικά με εκείνο των δημοσίων ΑΕΙ) στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού {BEng (Hons) Civil Engineering & Construction} και το πρώτο Bachelor στην Ελλάδα, στην ειδικότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού {BEng (Hons) Mechanical Engineering & Design}.

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα σπουδών που παρέχει το Mediterranean College

Mediterranean College:
Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, τηλ.: 2310 287779
info@medcollege.edu.gr

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.