22/11/2016

Δυναμικό ξεκίνημα για τη σειρά ‘Ψυχολογία για Όλους’ στο CITY College

Προπτυχιακά

Με θέμα την αγάπη προς τον εαυτό μας και προς τους άλλους πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση για φέτος της δημοφιλούς σειράς διαλέξεων ψυχολογίας ‘Ψυχολογία για Όλους’ που διοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη. H εκδήλωση έγινε την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του CITY College στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο ομιλητής κ. Ευάγγελος Σεπετής, Ψυχολόγος, Ψυχοδυναμικός Θεραπευτής και Υπεύθυνος των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στη Συμβουλευτική Ψυχολογία του Τμήματος Ψυχολογίας του CITY College, ανέπτυξε το θέμα ‘Με αγαπώ από τότε που γεννήθηκα. Πότε το να με αγαπώ, εμποδίζει το να αγαπήσω κάποιον άλλον πέρα του εαυτού μου;’. Στην παρουσίασή του ο κ. Σεπετής εξήγησε ότι η αγάπη προς τον εαυτό μας είναι φυσιολογική κι απαραίτητη όπως είναι το φαγητό και το νερό. Ωστόσο επεσήμανε ότι η επαφή μας με ανθρώπους που αγαπούν υπερβολικά τον εαυτό τους μπορεί να μας επηρεάσει. «Η αγάπη προς τον εαυτό μας δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον ναρκισσισμό. Πολλές φορές η χρήση της λέξης ‘ναρκισσισμός’ χρησιμοποιείται λανθασμένα σήμερα ως συνώνυμο της αγάπης προς τον εαυτό μας, ενώ δεν είναι έτσι» είπε ο κ. Σεπετής και συνέχισε τον ομιλία του αναλύοντας την ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας και τις αρχέγονες δυνάμεις οι οποίες σχετίζονται με αυτή τη διαταραχή.

Η σειρά διαλέξεων ψυχολογίας ‘Ψυχολογία για Όλους’ θα συνεχιστεί τον Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017 στο CITY College με νέα θέματα ψυχολογίας που θα παρουσιάσουν αξιόλογοι επιστήμονες. Οι ομιλίες θα γίνονται την Παρασκευή, 20:00-21:00 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Λέοντος Σοφού 3, 5ος όροφος, Αμφιθέατρο). Στόχος των εκδηλώσεων είναι η γνωριμία του κοινού με την επιστήμη της Ψυχολογίας με την παρουσίαση επίκαιρων θεμάτων.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου από τον κ Γιώργο Πόλκα, Υπεύθυνο Thess Checkpoint, Νοσηλευτή/Ενημερωτή Σεξουαλικής Υγείας ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα "Από την αγάπη στην οροθετικότητα και τον HIV στην εποχή μας. Η ενημέρωση για τον HIV μπορεί να αλλάξει την στάση μας απέναντι στον εαυτό μας, και τους γύρω μας".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα - Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Ψυχολογία για όλους | Δωρεάν ομιλίες από το City College στη Θεσσαλονίκη

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα σπουδών που City College

Διαβάστε επίσης