4/11/2016

Σεμινάριο Φωτογραφίας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Μεταπτυχιακά

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Σεμιναρίου Φωτογραφίας - Φωτογραφία: Από τη Λήψη στην Παρουσίαση, 3-4 Δεκεμβρίου 2016.

Το εντατικό σεμινάριο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της φωτογραφίας που πρόκειται να καλύψει τα βασικότερα σημεία της διαδικασίας και να διδάξει τους συμμετέχοντες βασικές αρχές της. Το σεμινάριο περιλαμβάνει, επίσης, τεχνικές φωτισμού και στούντιο, προσομοίωση φωτισμού και τεχνικές επεξεργασίας της εικόνας.

Απευθύνεται σε σχεδιαστές αντικειμένων, βιομηχανικούς σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, γραφίστες, διαφημιστές, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες που προέρχονται από δημιουργικούς ή βιομηχανικούς κλάδους. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση λογισμικών, ενώ θα ήταν επιθυμητό οι συμμετέχοντες να φέρουν τη δική τους φωτογραφική μηχανή για πρακτική άσκηση. Το laptop δεν απαιτείται, καθώς το μάθημα θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα υπολογιστών. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 12 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα.

Η δομή του προγράμματος αποτελείται από δυο βασικές θεματικές περιοχές, της φωτογραφίας και του φωτορεαλισμού. Συγκεκριμένα, οι κεντρικοί άξονες με τα επιμέρους παρεχόμενα μαθήματά τους είναι οι εξής:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου | Εισαγωγή στη Φωτογραφία
Θεωρία: Σύντομη αναφορά στις βασικές αρχές της Φωτογραφίας. Επεξήγηση του μενού μίας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής (διάφραγμα-ταχύτητα ευαισθησία) και εφαρμογή τους. Σύντομες πρακτικές ασκήσεις. Συζήτηση για το φως και τα χαρακτηριστικά του. Είδη φωτός και οι χρήσεις τους.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου | Τεχνικές στούντιο και εφαρμογές φυσικού και τεχνητού φωτισμού σε αντικείμενα
Παράδειγμα φωτογράφισης αντικειμένων. Πρακτική εφαρμογή ανά ομάδες. Βασική επεξεργασία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκτύπωση δειγμάτων. Παρουσίαση και συζήτηση των φωτογραφιών.

Εισηγητής: Στέφανος Τσακίρης, Φωτογράφος
Ιδρυτής του studio «Φωτογραφείον» στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών μέσων, με πολυετή εμπειρία στη διαφημιστική φωτογραφία και συνεργασίες με σημαντικές ελληνικές και διεθνείς εταιρίες. Συνεργάτης του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από το 2004, καθηγητής της σχολής ΑΚΤΟ από το 2015.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ενδιαφέροντος λήγει την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την εγγραφή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.