28/9/2016

Διακρίσεις αποφοίτου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας

Προπτυχιακά

Διακρίσεις αποφοίτου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Στα φετινά βραβεία του διαγωνιστικού μέρους του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Δράμας, η πτυχιακή ταινία του αποφοίτου του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών BA Film & TV Directing του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Γιάννη Συμβώνη με τίτλο Νηπενθές, απέσπασε τρεις τιμητικές διακρίσεις:

► Τιμητική Διάκριση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη για την ταινία «Νηπενθές» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Συμβώνη
► Τιμητική Διάκριση Σκηνικών: Στάθια Ραυτοπούλου και Ελένη Καριόρη για την ταινία «Νηπενθές» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Συμβώνη
► Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών για την καλύτερη φωτογραφία από νέο Έλληνα κινηματογραφιστή: Χριστίνα Μουμούρη για το «Νηπενθές» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Συμβώνη.

Τέλος, η πτυχιακή ταινία μικρού μήκους του Γιάννη Συμβώνη έλαβε επιχορήγηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Ο Σκηνοθέτης
Ο Γιάννης Συμβώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Ξεκινάει να ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία. Το 2011 αποφοιτά από το Μαθηματικό Αθηνών. Παράλληλα, ξεκινάει να ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το μοντάζ μουσικών βίντεο. To 2014 ολοκληρώνει τις σπουδές σκηνοθεσίας στο τμήμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και σκηνοθετεί την πρώτη του μικρού μήκους ταινία, «Νηπενθές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι το πλέον πολυβραβευμένο Τμήμα ιδιωτικού κολλεγίου στην Ελλάδα, οι απόφοιτοι του οποίου κερδίζουν σημαντικές διακρίσεις στα σπουδαιότερα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.