05/05/2016

Το βιογραφικό των αποτυχιών: ένας καθηγητής του Princeton δείχνει στους μαθητές του ότι όλοι αποτυγχάνουν

Καριέρα

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Princeton, Johannes Haushofer, είναι αναγνωρισμένος στην ακαδημαϊκή κοινότητα, έχοντας στο βιογραφικό του πολλά πτυχία και διακρίσεις. Σε μία προσπάθεια να δείξει στους μαθητές του, και σε όλο τον κόσμο, ότι όλοι βιώνουν την αποτυχία και την απογοήτευση, ο Haushofer αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα πλήρες βιογραφικό σημείωμα με όλες του τις αποτυχίες.

«Αποτυγχάνω στα περισσότερα από όσα προσπαθώ, αλλά αυτές οι αποτυχίες είναι συχνά αόρατες, ενώ οι επιτυχίες είναι ορατές», έγραψε ο καθηγητής στο πάνω μέρος του «Βιογραφικού των αποτυχιών».

«Έχω παρατηρήσει ότι αυτό δίνει, μερικές φορές, την εντύπωση στους γύρω μου ότι τα περισσότερα πράγματα πάνε καλά για εμένα. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να αποδώσουν τις δικές τους αποτυχίες στους εαυτούς τους, παρά στο γεγονός ότι ο κόσμος είναι στοχαστικός, οι αιτήσεις είναι αβέβαιες και οι επιτροπές έχουν κι αυτοί άσχημες μέρες. Αυτό το βιογραφικό των αποτυχιών είναι μία προσπάθεια για να ισορροπήσει την κατάσταση και να προσφέρει μία άλλη οπτική», αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable.

«Σίγουρα αυτό το βιογραφικό δεν είναι ολοκληρωμένο – γράφτηκε από μνήμης και σίγουρα αφήνει έξω πολλά πράγματα. Οπότε, αν είναι μικρότερο από το δικό σας, το πιο πιθανό είναι ότι έχετε καλύτερη μνήμη ή είστε καλύτεροι στο να προσπαθείτε πράγματα», ανέφερε ο ίδιος.

Δείτε εδώ όλο το βιογραφικό σημείωμα των αποτυχιών του Johannes Haushofer.

Πηγή: Huffington Post

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας