26/04/2016

Θέλετε να συνεχίσετε να εξελίσσεστε επαγγελματικά; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις - κλειδιά

Καριέρα

Της Lily Herman

Όταν πρόκειται για την καριέρα σας, δεν είναι σημαντικό μόνο να προχωράτε μπροστά, αλλά να κοιτάτε και πίσω. Παίρνοντας το χρόνο να σκεφτείτε ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε με σαφήνεια πού θέλετε να φτάσετε μετά, αλλά και πώς θα φτάσετε εκεί.

Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε, θέστε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις - κλειδιά:

Ξεκινήστε από τον πυρήνα: Ποιες είναι οι προσωπικές σας αξίες - και πώς διασφαλίζετε ότι αποτελούν βασικό συστατικό της δουλειάς σας; (Wall Street Journal)

Δείτε τη "μεγάλη εικόνα", καθώς και τις δεξιότητές σας: Θα προσλαμβάνετε τον εαυτό σας; (Observer)

Υπάρχει ένα παλιό απόφθεγμα του Jim Rohn αναφορικά με το γεγονός ότι είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. Ποιοι είναι οι δικοί σας πέντε; (Lifehacker)

Όλοι έχουν ένα ρόλο στο γραφείο. Ποιος είναι ο ρόλος σας; Σας αρέσει; Πώς θα μπορούσατε να τον αλλάξετε ή να τον κάνετε ακόμη καλύτερο; (Inc.)

Συχνά υπάρχει ασυμφωνία ως προς το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Γνωρίζετε τα τυφλά σας σημεία; (Forbes)

Η απάντηση σχετικά με τη δουλειά των ονείρων σας σε μια συνέντευξη είναι δύσκολη, αλλά είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον εαυτό σας: Ποια θα ήταν η ιδανική σας κατάσταση σε 10 χρόνια από τώρα;

Μια ακόμη κρίσιμη ερώτηση: Πώς βρίσκετε τη χαρά/ευτυχία στη δουλειά; (Tiny Buddha)

Χρειάζεστε λίγη ακόμη βοήθεια με αυτές τις ερωτήσεις; Βρείτε εδώ 11 quiz για καριέρα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή κατεύθυνση. (The Daily Muse)

Πηγή: The Muse

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας