19/04/2016

Χρησιμοποιείστε «Μικρές Νίκες» για να δώσετε ώθηση στην καριέρα σας

του Σ. Κοσμετάτου
Αρθρογραφία

 Η ιδέα «μικρές νίκες» στην εργασία σας μπορεί να αυξήσει το κίνητρο σας, την παραγωγικότητα σας, την αφοσίωση στην εργασία σας και την προσωπική σας ικανοποίηση.

Οι μικρές νίκες μπορεί να θεωρηθούν: η ολοκλήρωση μιας σημαντικής ανάθεσης εργασίας ή κομμάτι αυτής, η επίλυση ενός ενοχλητικού προβλήματος που σχετίζεται με την εργασία ή να λάβετε μια θετική αναγνώριση από τον προϊστάμενο ή τον συνεργάτη σας.

Μάθετε παρακάτω πώς να χρησιμοποιείτε τις «μικρές νίκες» σαν κινητήριο εργαλείο στην εργασία σας:

Δείτε την εργασία σας σαν μια σειρά από επιμέρους καθήκοντα

Αντί να αντιμετωπίζετε την εργασία σας σαν ένα μαραθώνιο από τις 9 έως τις 5, αλλάξτε οπτική και δείτε την σαν μια εργασία χωρισμένη σε επιμέρους στοιχεία και καθήκοντα.

Δημιουργώντας μια καθημερινή λίστα με τα πράγματα που έχετε να κάνετε και σημειώνοντας κάθε εργασία που ολοκληρώνετε, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθήσετε την πρόοδο σας.

Διατηρήστε ένα ημερολόγιο με τα επιτεύγματα σας

Στο τέλος κάθε μέρας αφιερώστε 5 λεπτά για να απαριθμήσετε τα γεγονότα που ξεχώρισαν την ημέρα στο γραφείο, είτε αυτά είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα.

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να διακρίνετε τις μικρές νίκες που έχετε καταφέρει καθώς και τα εμπόδια, κωλύματα που αντιμετωπίσατε, έτσι ώστε να επικεντρωθείτε σε αυτά και να βρείτε τρόπους για να τα ξεπεράσετε.

Γιορτάστε τις μικρές νίκες

Στο τέλος της ημέρας, προσπαθήστε να σκεφτείτε όλες τις μικρές νίκες που πετύχατε στην εργασία σας και αφιερώστε λίγο χρόνο για να απολαύσετε το αίσθημα της νίκης.

Είναι μια άσκηση που προτείνει ο ψυχολόγος, μια άσκηση που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το αρχικό σας κίνητρο για την επαγγελματική σας επιτυχία και θα σας οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων σας.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας