5/4/2016

Στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Προπτυχιακά

Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, με τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Μηχανικών, επισκέφθηκε το εργοτάξιο Νέας Κρήνης (επέκταση προς Καλαμαριά) του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Engineering in Society και τους φοιτητές συνόδεψε η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δρ Σοφία Μαυρίδου και ο καθηγητής του μαθήματος κος Κάζδαγλης Μιχάλης.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοταξίου, ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του έργου, για τις συνθήκες θεμελίωσης, τα μέσα αντιστήριξης στο σταθμό και τις μεθόδους κατασκευής του έργου με έμφαση τις αντιστηρίξεις των εκσκαφών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με χρήση αντιρρήδων, εκτοξευόμενου σκυροδέματος, αγκυρώσεων, ηλώσεων, τοιχείων και πασσαλότοιχων. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των κτιρίων στην περιοχή του έργου, μέτρα τα οποία αφορούν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα γεωτεχνικής παρακολούθησης των μετακινήσεων των εν λόγω κτιρίων σε 24ωρη βάση. Τέλος, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιτόπου σκυροδέτηση και μέτρηση της εργασιμότητας του υπό τοποθέτηση σκυροδέματος.

Θυμίζουμε ότι η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η πρώτη και πληρέστερη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή στην Ελλάδα. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και επιστημών, προσφέροντας προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αρχιτεκτονική και στις ειδικότητες Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Μητροπολιτκού Κολλεγίου

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.