07/03/2016

Ανοιχτή Διάλεξη του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Προπτυχιακά

Διάλεξη με θέμα «Που θα ‘θελα να ‘μουν σε 5 χρόνια από σήμερα;» του πολυβραβευμένου συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλου
Από το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Με ιδιαίτερη χαρά, το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το πρόγραμμα BSc (Hons) Music Technology, καλωσορίζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρες 14:00 – 16:00 τον πολυβραβευμένο συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο.

Ένας χαρισματικός ομιλητής μοιράζεται γνώσεις και εμπειρίες από την πορεία του στα συναρπαστικά μονοπάτια της μουσικής τέχνης. Σύνθεση, μουσική εκτέλεση, ενορχήστρωση, ηχογράφηση και μουσική παραγωγή. Δισκογραφία, διαφήμιση, τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφος. Ένας γόνιμος γάμος κι’ ένα συναρπαστικό ταξίδι δύο και δεκαετιών με αφορμή το πάθος για τη μουσική και το επαναλαμβανόμενο ερώτημα “Που θα ’θελα να ’μουν σε 5 χρόνια από σήμερα;”.

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο καθηγητής Αντώνης Πλέσσας. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η διάλεξη είναι ανοιχτή για το κοινό και πραγματοποιείται στο κεντρικό αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Σωρού 74, Μαρούσι].

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
Κα Μ.Κατσουλάκη, mkatsoulaki@metropolitan.edu.gr, T: 2108256708
Κα Ν.Ηλιοπούλου, ailiopoulou@metropolitan.edu.gr, T: 2108256708

ΠANAΓIΩTHΣ KAΛANTZΟΠOYΛOΣ – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα μία Τρίτη βράδυ στην Αθήνα του 57. Mεγάλωσα σ’ ένα ρετιρέ πίσω από τον Παναθηναϊκό και πριν τελειώσω το γυμνάσιο, έπαιζα μουσική. Ήταν πάντα αυτό που ήθελα να κάνω. Ήμουν τυχερός, οι γονείς μου ήταν ανοιχτοί, με έστειλαν στο Λονδίνο και μετά στο Παρίσι, από το 75 ως το 80 στο Guildhall School Music and Drama κι έπειτα στην Ecole Normale de Musique. Μετά την επάνοδο μου στην Ελλάδα, γνώρισα τον Μάνο Χατζιδάκι, που με επηρεάζει ακόμα και σήμερα όπως ο Τσιτσάνης και πολλοί άλλοι που δεν γνώρισα ποτέ από κοντά. Έπαιξα για κάποια χρόνια σαν μουσικός και σαν ενορχηστρωτής. Από το 1986 γράφω μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τηλεοπτικές σειρές, τραγούδια και σχεδόν για όποιον μου το ζητήσει. Το 2003 ιδρύσαμε με την γυναίκα μου Eυανθία Ρεμπούτσικα την ανεξάρτητη δισκογραφική Cantini” μέσω της οποίας εκδίδουμε τα έργα μας για τη δισκογραφία και τον κινηματογράφο.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.