17/2/2016

Δύο απόφοιτοι Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα φετινά Berlinale Talents

Προπτυχιακά

Δύο απόφοιτοι Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα φετινά Berlinale Talents του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βερολίνου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους, Θανάσης Νεοφώτιστος, καθώς και η επίσης βραβευμένη σκηνοθέτης Ασημίνα Προέδρου – και οι δύο απόφοιτοι του προγράμματος BA in Media Production-Film Directing που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Queen Margaret University στο Εδιμβούργο – συμμετέχουν στα φετινά “Berlinale Talents” του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Το Φεστιβάλ, η γνωστή Μπερλινάλε που συγκεντρώνει μερικά από τα διασημότερα ονόματα του χώρου του παγκόσμιου θεάματος, πραγματοποιείται στη γερμανική πόλη μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2016. Οι δύο σκηνοθέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερα από 35 εκπαιδευτικά sessions του Φεστιβάλ, τα οποία θα προσφέρουν διάσημοι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί και κινηματογραφικοί παραγωγοί, αλλά και να έρθουν σε επαφή με περισσότερους από 260 νέους σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το προπτυχιακό πρόγραμμα στη Σκηνοθεσία Κινηματογράφου BA in Media Production-Film Directing - το μοναδικό πανεπιστημιακό προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelor) Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου από Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα - είναι ένα πολυβραβευμένο Τμήμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς ταινίες φοιτητών και αποφοίτων του έχουν διακριθεί και κερδίσει Πρώτα Βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Περισσότερα στην επίσημη σελίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.