24/6/2010

ΑμεΑ ή Άτομα με Ειδικές Ικανότητες… όπως όλοι μας

Εκπαιδευτικά Νέα

Ημερίδα του Aegean College με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ευρωπαίων επιστημόνων

Το Aegean College, Μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 (Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) ημερίδα με θέμα «ΑμεΑ ή Άτομα με Ειδικές Ικανότητες …όπως όλοι μας…».
Έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή Ελλήνων και Ευρωπαίων επιστημόνων, στην ημερίδα θα επιχειρηθεί να δοθούν διεξοδικές απαντήσεις σε πρακτικά ζητήματα, όπως η εκπαίδευση και η επαγγελματική αποκατάσταση ανθρώπων με ειδικές ικανότητες.
Οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα «Προσωποκεντρικός σχεδιασμός εργαλείων και αξιολόγησης», σε μία προσπάθεια να γίνουν κατανοητά τόσο τα εμπόδια στην καθημερινότητα ανθρώπων με ειδικές ικανότητες, όσο και τα μέσα με τα οποία εξατομικευμένα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
Στην εκδήλωση και εκπροσωπώντας το Birmingham City University, UK θα δώσουν το παρών ο Dr Nevel A. Vassel, Ph.D.Senior Lecturer in Ethnicity & Diversity in Health and Social Care. Ο κ. Vassel θα επικεντρώσει στην πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί, όταν αναλαμβάνουν να διδάξουν ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες. Αντιστοίχως, για το μεγάλο στοίχημα της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά και της ομαλής διαβίωσης θα τοποθετηθούν οι κυρίες Ντέμη Σταυροπούλου, φυσικοθεραπεύτρια παιδιών με αναπηρία και Αγλαϊα Κατσιγιάννη, Διεθνολόγος.
Επισημαίνεται, ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Χορηγοί επικοινωνίας:
• Special Life, περιοδικό για τον Αυτισμό και τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
• Εκδόσεις Ακρίτας

Για δηλώσεις συμμετοχής: Κατερίνα Τσιφιλιτάκου, τηλ. 210-3806166

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας