21/06/2010

Ημερίδα Fit On Earth 2010 «Η Συνεισφορά των ΜΜΕ στην Αειφόρο Ανάπτυξη & το Περιβάλλον»

Εκπαιδευτικά Νέα

Ο οργανισμός Fit On Earth, στο πλαίσιο των δράσεων του για το περιβάλλον, σε συνεργασία με τις εταιρείες Off The Record Consulting και Κέντρο Αειφορίας (CSE) διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «H Συνεισφορά των ΜΜΕ στην Αειφόρο Ανάπτυξη και το Περιβάλλον». Η ημερίδα διεξήχθη στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την παρουσία εκπροσώπων του δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού χώρου.

Βασικοί ομιλητές ήταν οι δημοσιογράφοι: Κώστας Αρβανίτης, Γιώργος Αυγερόπουλος , δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ «Εξάντας»,Κώστας Βαξεβάνης, Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Νίκος Βαφειάδης, Σταύρος Θεοδωράκης, η κυρία Άννα Καραγεωργίου της Focus, ο Νίκος Αυλώνας, Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρου Αειφορίας (CSE), o Καθηγητής Ν.Σ.Μάργαρης, Διευθυντής National Geographic (Greece) η μαθήτρια Εύη Μηνιάδη και ο Πρόεδρος του Fit On Earth κ. Πέτρος Τριανταφύλλου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο γγ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ενώ τον γενικό συντονισμό της Ημερίδας είχε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κορωναίος.

Η Ημερίδα ήταν μια κλιματικά ουδέτερη διοργάνωση. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προκλήθηκαν από την λειτουργία καθώς και από τις μετακινήσεις όλων των προσκεκλημένων αντισταθμίστηκαν βάσει διεθνών κριτηρίων από το Κέντρο Αειφορίας (CSE), εκδίδοντας πιστοποιητικό «climate neutral» μέσω του μη κερδοσκοπικού Ελβετικού Οργανισμού myclimate.

Η Ημερίδα διεξήχθη με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ στην επιτυχία της συνέβαλαν οι εταιρίες coca cola Hellas, EYZHN και ο Νέος ΜΚΟ Σύμμαχος για τον Πλανήτη.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας