15/12/2015

Εκπαιδευτική συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με το NOESIS

Προπτυχιακά

Εκπαιδευτική συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS

Το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει και υποστηρίζει ενεργά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, συμμετέχουν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα 7 κλειδιά» που φιλοξενείται στο NOESIS.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα «Τα 7 κλειδιά», το οποίο συνδυάζει παιχνίδια γνώσεων και νέες τεχνολογίες για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν διαδικασίες και μηχανισμούς του τεχνικού πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με μία βασική πρώτη ύλη όπως το λάδι, το μετάξι, το μάρμαρο – που σχετίζονται άμεσα με τη θεματική των μουσείων που εντάσσονται στο Δίκτυο του ΠΙΟΠ – και σταδιακά, αντιλαμβάνονται τις χρήσεις, αλλά και τη σημασία τους μέσα από μια έξυπνη διαδρομή με πολλά «εμπόδια» – γρίφους, αινίγματα, πειράματα.

Οι φοιτητές του Τμήματος Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην υλοποίηση του πρωτότυπου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 22/10/2015 μέχρι τις 10/6/2016.

Μάθετε περισσότερα στη σελίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.