30/11/2015

Η διάσημη Εργοθεραπεύτρια και συγγραφέας Patricia Oetter στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Προπτυχιακά

 Η διάσημη Αμερικανίδα Εργοθεραπεύτρια και συγγραφέας Patricia Oetter (MA, OTR/L, FAOTA) στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η Σχολή Υγείας και, πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, φιλοξενεί τη διάσημη Αμερικανίδα Εργοθεραπεύτρια και συγγραφέα Patricia Oetter (MA, OTR/L, FAOTA), σε ένα μοναδικό Σεμινάριο με τίτλο “Η Τριλογία "Απομύζηση-Κατάποση-Αναπνοή" και οι Θεμελιώδεις Επιδράσεις της στην Ανάπτυξη, Μάθηση και Συμπεριφορά” (Suck/Swallow/Breathe-Got it, Get it, Keep it: Major influences on Development, Learning and Behavior). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19.00-21.00 στο κεντρικό Αμφιθέατρο του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ [Campus Αμαρουσίου, Σωρού 74, Μαρούσι].

Παρόλο που οι στοματοκινητικές προσεγγίσεις σε παιδιά με νευρολογικά προβλήματα εστιάζουν στη βελτίωση διαταραχών σίτισης, πρόσφατες κλινικές έρευνες έδειξαν ισχυρή συσχέτιση μεταξύ στοματοκινητικής και αναπνευστικής δυσλειτουργίας με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας. Το σεμινάριο αφορά τη συσχέτιση μεταξύ του συγχρονισμού απομύζησης / κατάποσης / αναπνοής με τη συμπεριφορά, μάθηση, ανάπτυξη στάσης, σίτιση, επικοινωνία, εγρήγορση, αυτορρύθμιση, ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και κοινά προβλήματα υγείας σε παιδιά, ενώ επιπλέον θα εξηγηθεί η συσχέτιση αυτών των πληροφοριών με διαταραχές αισθητηριακής επεξεργασίας / ολοκλήρωσης σε παιδιά.

Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και το Παιδιατρικό Ινστιτούτο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής: κα Χ.Κόλλια, hkollia@metropolitan.edu.gr, 210 6199891. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προπτυχιακό πρόγραμμα της Εργοθεραπείας, BSc (Hons) Occupational Therapy, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών σε συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο που προσφέρεται στην Ελλάδα σε αυτήν την ειδικότητα του τομέα Υγείας.

- Δείτε όλα τα προπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Περισσότερες πληροφορίες στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.