13/10/2015

Σχολείο - Σεμινάριο: Πρότυπα και Λογισμικό για Οικοσυστήματα Νησιών από το Παν. Αιγαίου

Προπτυχιακά

Σχολείο-Σεμινάριο Ανοικτού Κώδικα ΕΛ / ΛΑΚ σε Ναυτιλία – Μεταφορές – Τουρισμό: Models and Software for Island Economies, Societies, Networks

Ποιοι είμαστε;
- Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Η Μονάδα Αριστείας Ανοικτού Λογισμικού του Παν. Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ) και τo Εργαστήριο Διαχείρισης Πληροφορίας (i4M Lab)
- Η Ομάδα Λογικής και Τυπικών Μεθόδων λ-ForM του Εργαστηρίου Αλγοριθμικών Εφαρμογών και Λογικής του Τομέα Μαθηματικών της Σχολής ΕΜΦΕ του ΕΜΠ

- Με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ)

Το σχολείο-σεμινάριο θα διαρκέσει 5 ημέρες και θα διεξαχθεί, εντός του Οκτωβρίου (ημερομηνίες: 19-20-21.10 και 26-27.10) στους χώρους του ΕΜΠ (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου).

Στη διάρκεια του σχολείου-σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν θέματα όπως:
α) πρότυπα, απαιτήσεις, διαχείριση και λογισμικό απεικόνισης δικτύων σε νησιά του Αιγαίου με έμφαση τη βελτιστοποίηση των μεταφορών (island multi-hopping)
β) πρότυπα και λογισμικό για την διαχείριση της βιωσιμότητας των νησιών (socio-economic sustainability and information efficiency)

Το σχολείο/σεμινάριο θα έχει πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις και περιλαμβάνει μελέτη της σχετικής βιβλιογραφίας, παρουσιάσεις, σχεδιασμό και ανάλυση λογισμικού. 

Απευθύνεται σε φοιτητές-τήτριες, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, και σε νέους-νέες επιστήμονες στους τομείς των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

- Προθεσμία Εγγραφής: 15.10.2015
- Συμμετοχή δωρεάν (κατόπιν επιλογής, περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.