22/9/2015

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ιπποκράτειος: Σπουδές για δουλειά!

ΙΕΚ

O Εκπαιδευτικός Όμιλος Ιπποκράτειος ιδρύθηκε το 1978 και εισήγαγε πολλές καινοτομικές μεθόδους στον τρόπο λειτουργίας και διδασκαλίας, αποτελώντας το σημείο αναφοράς για όσους ήθελαν να σπουδάσουν στη σχολή Μπόνα αισθητική, μακιγιάζ, νοσηλευτική, παιδαγωγικά.

Το 1979 ίδρυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γραφείο επαγγελματικής υποστήριξης των αποφοίτων του σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Το 1989 ιδρύει με επιτυχία το κολλέγιο Δημοσιογραφικών Σπουδών, όπου δίδαξαν τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δημοσιογραφίας (Έλενα Ακρίτα, Λιάνα Καννέλη, Λυκούργος Κομίνης, Τέρενς Κουίκ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Γιώργος Λιάνης, Γιώργος Παπαδάκης κ.α.).

Το 1990 Ιδρύθηκε η Ιπποκράτειος Σχολή, που είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή με κρατικό πτυχίο στα επαγγέλματα Υγείας, Ομορφιάς, Παιδαγωγικών, Αθλητισμού.

Συνάπτοντας συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παιδικούς σταθμούς, με κλινικές, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και φυσικοθεραπευτήρια, δίνει την δυνατότητα στους αποφοίτους της για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση.

Το 1993 καθιερώνεται ο θεσμός του Ι.Ε.Κ. στο πλαίσιο της Ε.Ε., ο οποίος ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε ανάμεσα στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ διαμορφώνει υπερσύγχρονα εργαστήρια, δανειστική βιβλιοθήκη και άνετες αίθουσες διδασκαλίας.
Σήμερα στο ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ λειτουργούν 40 ειδικότητες αυστηρά επιλεγμένες με γνώμονα τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας, στους καίριους τομείς της Υγείας, της Ομορφίας, των Παιδαγωγικών, του Αθλητισμού, της Δημοσιογραφίας, της Πληροφορικής και της Οικονομίας & Διοίκησης.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.