14/04/2015

Υποτροφία εις μνήμην Γεωργίου Γόντικα από τον όμιλο Eurobank και το ALBA

Μεταπτυχιακά

Ο όμιλος Eurobank ανακοινώνει τη χορηγία μιας υποτροφίας στη μνήμη του Γεωργίου Κ. Γόντικα, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece. Πρόκειται για μια πλήρη υποτροφία, η οποία καλύπτει το 100% των διδάκτρων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MSc in Finance.

H υποτροφία αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 31/05/2015, με έναρξη μαθημάτων τον Σεπτέμβριο του 2015. (Το συνολικό κόστος για το MSc in finance ανέρχεται σε €12,500).

Μέσα από την υποτροφία αυτή, ο όμιλος Εurobank τιμά τη μνήμη και το παράδειγμα του Γεωργίου Γόντικα, ενός από τους πιο χαρισματικούς και προικισμένους ανθρώπους του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Ο Γεώργιος Γόντικας ήταν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε την Ευρωεπενδυτική Τράπεζα – κατοπινή Eurobank–και βρέθηκε στο τιμόνι της ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 1990 μέχρι το 1995 και μετά ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, βάζοντας τα θεμέλια μιας δυναμικής και καινοτόμου Τράπεζας στην Ελλάδα.

Το MSc in Finance είναι το αποκλειστικό Πρόγραμμα Επιλογής (Programme Partner) του CFA στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε υποψηφίους με ή χωρίς προϋπηρεσία, πτυχιούχους πανεπιστημίου που είτε επιθυμούν να ξεκινήσουν μια καριέρα στα Χρηματοοικονομικά είτε ήδη εργάζονται στο συγκεκριμένο κλάδο και επιθυμούν να εμπλουτίσουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 12 μήνες (πλήρης φοίτηση) ή 24 μήνες (μερική φοίτηση).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ALBA https://applications.alba.edu.gr/ και όλοι οι αιτούντες πρέπει να πληρούν τα κριτήρια επιλογής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.alba.edu.gr/Academic/finance/Pages/InfoforAdmissions.aspx.

Επιπρόσθετα απαραίτητος είναι ο υψηλός βαθμός πρώτου πτυχίου (8.00 και άνω, για ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, 3.5 και άνω, για αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και 2:1 και άνω, προκειμένου για βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα).

Μετά τη συγκέντρωση όλων των αιτήσεων, η ακαδημαϊκή αξιολόγηση θα γίνει από το ALBA και η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί με βάση την αξιολογική κατάταξη των υποψηφίων και σε συνεργασία με τη Eurobank.

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Βίκυ Μοσχοπούλου, vmoschop@alba.edu.gr τηλ: 210 8964531 (2289)

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.