3/4/2015

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό “LIGHT IT UP BLUE”

Μεταπτυχιακά

Την Πέμπτη, 2 Απριλίου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό “LIGHT IT UP BLUE” (LIUB) του Autism Speaks (του μεγαλύτερου οργανισμού για άτομα με αυτισμό), δίνοντας ένα μήνυμα στήριξης στον αγώνα υπέρ της ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και των φοιτητών και ακαδημαϊκών του για την πάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, το προσωπικό, οι φοιτητές, η επίσημη ιστοσελίδα και τα social media (Facebook, Twitter) του Μητροπολιτικού Κολλεγίου «ντύθηκαν» σε μπλε χρώματα, ενώ η καμπάνια LIUB προωθήθηκε τόσο με αφίσες στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, όσο και με δελτία τύπου και σχετικές δημοσιεύσεις στα social media.

Κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό. Ο αυτισμός είναι μία σύνθετη διαταραχή με μεγάλο εύρος δυσκολιών αλλά και ικανοτήτων στα άτομα, όπου εμφανίζεται. Νέες έρευνες αναφέρουν ότι η συχνότητα εμφάνισης φτάνει σήμερα έως και 1 ανά 88 παιδιά.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια πρωτοβουλία, δεδομένου ότι διαθέτει εδώ και χρόνια ακαδημαϊκά προγράμματα στη Λογοθεραπεία και την Εργοθεραπεία και γενικότερα αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης τα άτομα με Αυτισμό, ένα αίσθημα που φιλοδοξεί να το μεταδώσει και στη φοιτητική κοινότητα.

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία στο https://www.autismspeaks.org/liub

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.